1e verklede carnavalstraining

Maurice en Etienne hadden samen een gezellig onderonsje onder de LGM-training. Toen Maurice opperde of het niet leuk zou zijn om een verklede carnavalstraining te doen op donderdagavond voor de carnaval. Etienne vond dat een prima idee mits er dan ook eentje (!!) op gedronken zou worden na afloop van die training. Dit idee werd door allen aangemoedigd en ter kennisgeving op de mail gezet voor alle leden.
Maurice vroeg aan de kootsj wat voor een training dan gegeven zou worden. Cel gaf aan een duurloop. Ok zegt Maurice, ik kan moeilijk een interval gaan doen in mijn “verkespekske”. Zo gezegd zo gedaan.
De training op donderdag: De kootsj was al verkleed binnen en waarempel er liep een verkske op de straat op weg naar de kantine voor een lekkere training…. Gevolgd door een koe, hippie en nog enkele verklede LGM-ers. Uiteindelijk toch een intervaltraining gedaan bij de Maasband. Die bewoners, want het was toevallig ook nog druk op de weg ( nl. koopavond!! ) zullen wel gedacht hebben da………………….
Na 9 x 500meters interval gingen we met koe en varken terug naar de stal en hebben nog gezellig onder het genot van een drankje en een hapje nagekeuveld. De Prins en zijn gevolg van de koelekop kwamen ook nog langs en later de voetballers die ook verkleed hadden getraind.
Later op de avond kwamen nog twee LGM-ers, Vito en Richard, zij hadden zich als “zichzelf” verkleed. Heel origineel…..
Conclusie; voor herhaling vatbaar
Alaaf en tot volgend joar
Lisette

Alaaf Alaaf Loapgoep Meas!!

Ein Ko, ein Verke, eine Hippie, get Clowns en nog get anger sjiek oetgedoste luipers en luiperkes van de loapgroep Meas vertrokke op de Carnavalsdonderdig önger leiding van eine trotse kootsj “Cel den Jetste” aan ein verkleide loaptraining.  Ze hobbe die Ko en dat Verke önger de training noch motte vashoute omdat Boer Brouns die Ko en dat Verke in de deerekar hej wille stoppe op weag noa de slach. Etienne dei gans veul uiers op ziene kop hej es Koo, vroog zich aaf of Lisette den Uier noch ging mëlke dea zelfde oavend. Of dat der van gekömme is mot geer hem zelf mér es vroage.
Vief kjer neugehongertmeater steeng op ’t program en dat höbbe die verkleide effe snel aafgeraffelt öm zwoa sjnel mögelik weer in de kantien te zin veur ein lekker drenkske. ’t Woar waal aafzin in die werm pakke en ver zin dan auch allemoal kiloos aafgevalle van ’t transpirere.
Noa aafloap van de training höbbe veer noch önger het genot van ein pilske of eine cola effe biegekalt euver dei geslaagde oavend dei zeker veur herhaling vatbaar is. Veer wille doa gér ein teruukkömmende heppening van make es start van de vasteloavend.
Names “Cel de Jetste” wunsche veer uch eine sjoane Carnaval en veer zeen os natuurlik weer noa de carnaval om de biegekömme kiloos weer d’r van aaf te traine.
Önger het motto van ooze kootsj “Cel den Jetste”:
Mit carnaval veul sjpas en lol. Sjleit “t mich veer daag lank in miene bol. Zoep uch mér es lekker noa de kloate dan höbt geer oach weer get om euver te proate. Mer haol neet te veul onzin oet, anges sjöpt uch de vrouw noa de carnaval ’t hoes oet!!!

Alaaf Alaaf Alaaf              
lauper Maurice

Wat een gezellige Overmuntheloop!

Ook onze Loopgroep Meers, heeft zich van haar beste kant laten zien. Cel had een leuke receptie, die hij als oud-prins natuurlijk met Els niet mag missen. Per toeval waren ook onze snelle jongens Maurice en Gregor aanwezig. Leuk om hen namens onze Loopgroep deel te laten nemen. Het was een gezellige avond.
Ik had deze zondagmorgen dan ook eveneens als Maurice die moest lopen “pien in de herses”, een spreuk die in het Limburgse toepasselijk is, voor de kids had alles geregeld. Alles liep op rolletjes.
Robert en Etienne zorgden ervoor dat ze tijdig aan de start stonden. Op de 1000m……Inge en Lisa, en hoe! Inge miste op ’n haar na de derde plaats, gevolgd door onze jongste telg Lisa. Zij Haalde een heel mooie 6de plaats. Inge finishte in 4.37 Lisa 5.14. Proficiat!
Op de 2 km liepen onze jongens. Zij moesten starten met de scholengroep. Zij gingen onderling een verbeten strijd aan, die resulteerde in minimale verschillen. Cas van Mulken 24ste in 8.14, Collin Pirovano in dezelfde tijd 8.14, Rick van Wijhe 30ste in 8.22, Rien van Mulken 31ste in 8.22. en Niels Peters behaalde een 37e plek in 8.41 Aan allen proficiat!
Op de 3.3 km miste Rico Chiappa met een tijd van 13.10 evenals Inge net de derde plaats. Rubben Deckers ging als 17de over de streep in 16.02.
Op de 6.6 km. heeft onze Hans Scheuermann de dames vlot naar de finish geloodst Hans 41.02….Inke Dekkers 41.03, Brigitte 41.06, Vito Chiappa 40.17.
En nu de geweldige strijd op de 10km. Ereplaatsen waren er voor de dames Lisette van Mulken en Tiny Boelhouwers. Ze werden in hun klasse respectievelijk 1ste en 2de : Tiny: 2de 52.49, Lisette 1ste 55.52. Erik Lücken kwam samen met Lisette over de streep.
De heren met voor onze Loopgoep Robbert Blokzijl op een 13de plek in 43.39….Een verbeten Sjeff Thiele werd 3de in zijn leeftijdsklasse in 45.04 Richard Dirix die een pr. liep in 45.02., gevolgd door Maurice Peters in 46.11 en Etienne van Mulken in 49.53. Proficiat!
Het geheel werd afgesloten met een rijke tombola. Nogmaals namens mij een geweldige sportdag!
Cel Thans

Volg link voor wedstrijdfoto’s