heideloop 2010

HEIDELOOP 2010

 

Deze vond plaats op zondag 16 mei in Schaesberg. Met Richard Dirix en Willem Duckers had ik afgesproken om ze om 11 uur in Meers op te halen. Om 11.30 uur kwamen we aan op onze bestemming, de kantine van de Kakertse Boys. Aldaar zaten Mieke en Paul Smeets met Jeff Thielen aan de bar te genieten van een kopje koffie.

We betaalden het inschrijfgeld, € 6,- en kregen daarvoor een startnummer en een loop T-shirt. Toen we ons startnummer hadden opgespeld zijn we gaan “warm lopen” en tevens hebben we gekeken waar we moesten starten.

De startlocatie lag goed verborgen, vanuit de zijde van de kantine alleen toegankelijk via een steegje dat uitkwam in het uiteinde van de Heide. Honderd meter verderop was de start/finish. Toen we dat hadden ontdekt hebben we nog een klein rondje gelopen en daarna de toiletronde. Vervolgens terug naar de start/finish waar de laatste deelnemers van de 5 engelse mijlen binnenkwamen. Hier kwamen we ook “Louis” tegen. Hij had ook de 5 mijl gelopen en was in zijn leeftijdscategorie als eerste geëindigd. Knap gedaan.

Wij hadden echter ingeschreven voor de 10 Engelse mijlen, voor ons 2 rondjes van 5 mijl. Ik kwam nog een collega tegen en die zei al tegen me, doe maar rustig aan want het is zwaar. Een gewaarschuwd mens telt voor ….

Voor de start werd er nog 1 minuut stilte genomen voor het plotselinge overlijden van de loper, Louis Tummers. Na de stilte werd het startschot gegeven en weg waren we.

De eerste 2 kilometers waren gemakkelijk, maar daarna was het alleen maar een geaccidenteerd parcours, zwaar maar mooi en goed uitgezet met de nodige signaleurs en lint. Chapeau voor de organisatie. In het eerste rondje hield ik de kilometertijden bij en zat ik gemiddeld aan 1 kilometer per 5 minuten. Het eerste rondje volbracht ik dan ook in een dikke 40 minuten. Aan de finish kwam ik Paul tegen, echter in de verkeerde richting, uitgevallen, geen macht in de benen. Mieke en Jeff was ik onderweg ook al eens tegengekomen maar zij zaten nog op stoomkoers. Willie zat daar een paar minuutjes achter en Richard heb ik ver voor me uit zien lopen.

Uiteindelijk heb ik dat gemiddelde ongeveer kunnen volhouden tot de finish wat dan resulteerde in een eindtijd van 1.21. Ik was zeer tevreden. Richard eindigde op 1.20 en klaagde over pijn in de zij. Willie eindigde in een mooie tijd van 1.13 en Jeff was nog een dikke halve minuut sneller dan Willie. Maar Mieke was niet te stuiten en spurtte in een tijd van 1.10.30 naar de finish. Goed voor een podium-plaats, een mooie 3e plek.

Nadat iedereen was gefinisht zijn we gezamenlijk naar de kantine teruggelopen waar ook de prijsuitreiking was. Nadat de prijzen waren uitgereikt zijn we weer terug naar Meers en de Maasbendj gereden. In de auto werd en nog wat nagetafeld over de wedstrijd en tevens afgesproken om de Heideloop voor volgend jaar nogmaals op de kalender aan te stippen.

Groetjes

Etienne van Mulken