Sint Corneliusloop

 

Fanfare Sint  Corneliusloop  Borgharen d.d. 20 juli 2009. 

Ook deze loop is zeker een aanrader voor de toekomst!   

De zondagochtend begon somber. Regen, regen en nog eens regen. Ik denk dat de deelnemers vaak naar buiten hebben gekeken die ochtend.

Toch zijn we vol goede moed naar het nieuwe strijdtoneel vertrokken. We waren allen verbaasd over deze mooie kasteelaccommodatie, alleen jammer dat de organisatie nog niet op elkaar was afgestemd:  geen koffiewisselgeld, dan weer muntjes…….maar ondanks alles uiteindelijk toch koffie!

Na ingeschreven te hebben zijn we gaan inlopen, …. en tot onze verbazing brak de zon  door. De felle zon en een flinke wind waren onze belangrijkste  tegenstrevers bij het leveren van een goede prestaties. Lissette vond het maar niks om te starten op de klinkers van de binnenplaats van het kasteel.

Groep 1  Blokzijl…….Willem Duckers……..Richard Dirix  ging er als een raket vandoor,  gevolgd door groep 2 onder leiding van Cel.

We zouden in het begin vertrekken een snelheid van ongeveer 12.4 km per uur. Helaas was de startkilometer te snel, maar we hebben de snelheid  snel aangepast. De samenwerking tijdens de drie te lopen rondjes was voortreffelijk.   Lissette… Etienne……Patrick…..Cel. Het rondje  was afwisselend:  stukjes cross, dan een heuveltje op naar het kanaal en vervolgens door de koobosch richting binnenplaats van het kasteel Borgharen weer over de kinderkopjes

Cel had van tevoren uitgerekend dat we op basis van de trainingen  zeker 48 min konden lopen. Etienne had een heel goede dag, vandaar dat we moesten temporiseren om de groep te laten terugkomen.  Cel besloot bij de laatste kilometer dat hij zich liet terug zakken naar Patrick, waarachter een bijzonder goed lopende Lissette tot het uiterste ging.

Etienne finishte in 48.14, Cel 48.35,  Patrick 48.36, Lissette…49.54.

Geweldig de trainer had gelijk!  

Onze groep 1 maakte er ook een geweldige wedstrijd van.  Willem die met een verbeten gezicht achteromkijkend Richard zag naderen en het zicht had verloren op de razende Robert Blokzijl. Robert  liep een geweldige  tijd 41.01, gevolgd door met een stijve nek van het omkijken Willem Duckers 42.57,  met daarachter een verbeten Richard Dirix in 43.34.  

 Proficiat allen,

 Cel Thans!

Na te zijn bijgekomen van de inspanningen is er natuurlijk ontspanning! Onder genot van de verdiende koffie en vlaai kwamen de emoties los.

Tijdens de thuisrit ging het feestje bijna mis door een medeweggebruiker. Op de veldweg tussen Geulle en Elsloo  moest Patrick te veel naar de rand van de weg  uitwijken en…….gleed het taluud in.  Door langzaam achteruit te rijden is het met veel geluk toch nog goed gekomen …… op het lekje na! 

Tot slot: de eerste 3 weken van augustus is er een vakantiestop. Dit houdt in dat eenieder die geen vakantie houdt en toch een keer wil lopen met anderen iets kan afspreken!   

 We  wensen jullie allen een heel leuke vakantie toe.

 Groetjes,  Cel  Thans

 

 

 

 

 

 

BBQ feest van de loopgroep.

BBQ feest van de loopgroep.

 

Het heeft even tijd gekost om een verrassingsfeestje voor Cel en zijn vrouw Els te organiseren. We wilden hen namelijk in het zonnetje te zetten omdat ze 40 jaar getrouwd zijn en omdat Cel zoveel doet voor de

loopgroep.       

                                     de feestelingen: nog steeds verliefd!

Ten eerste: een datum prikken zonder dat Cel het wist, maar dat we wel zeker wisten dat ze erbij waren. Met de hulp van zijn vrouw Els in het complot was dit heel goed te doen.

Dan: een aantal datums prikken, met elkaar mailen wie op welke dag kon en dan kiezen voor de datum waarop de meeste leden konden. Uiteindelijk werd gekozen voor zondag middag 5 juli.

Vervolgens plant die Cel vlak van tevoren, een uitje naar Luxemburg. Toen kregen we het toch even “spaans benauwd”. Als dit maar goed gaat. Maar hij was bijtijds terug want Els had de touwtjes goed in handen. 

Op zondagmorgen nog een lekkere run door de bossen van 13 km onder een stralend zonnetje …. en Cel wist nog steeds van niets. Achter hem werd nog stilletjes gefluisterd over de geplande BBQ.

´s Middags rond 15.00 uur -15.30 uur zou iedereen naar de Havantia-kantine komen.

Rond 15.15 uur zijn Anita, Lisette en Inke, Cel gaan verrassen met hoe gastvrij is Meers. Dit is heel gastvrij, want we werden meteen uitgenodigd.

                                                                                                     Wat komen zij doen?

We hadden nog geluk hem aan te treffen, zei Els, want hij werd toch al een beetje zenuwachtig, omdat hij niet wist wat er stond te gebeuren.

Maar toen we er eenmaal waren, stond hij te stralen.

Aangekomen bij het voetbalterrein zag je hem steeds meer glunderen, dat we zoiets hadden georganiseerd.  Hij vond het geweldig!

Daarna werd het gezellig onder het genot van een drankje en lekker eten van de BBQ.

We lieten Cel natuurlijk niet zo gemakkelijk er vanaf komen en we wilden nog een beetje zijn kennis testen over de leden van de loopgroep, waarmee hij vervolgens een leuke prijs kon winnen.

Er werden enkele belangrijke kennis vragen gesteld, zoals:

Wie is ons hijgend hert?

Wie is het langste lid?

Wie is het oudste lid?

Wie doet niet graag aan warming-up?

Wie is onze webmaster en hoffotograaf?

Zijn kennis was weliswaar redelijk, maar we moesten toch we nog een beetje bij schaven.

En daarna mocht hij nog eens alle leden op volgorde van leeftijd naast elkaar zetten ,namelijk van oud naar jong. Dit lukte hem aardig op enkele foutjes na, maar daar kan Cel niets aan doen, de een ziet er nu eenmaal jonger dan de ander!!!!!

In zijn totaliteit kunnen we zeggen: een geslaagde middag en avond.

Ps: achteraf hoorden we dat Cel, Robert, Patrick en Willie D pas in de late uurtjes het feest hadden afgesloten. Cel had nog behoorlijk diep in het glaasje gekeken, maar het was hem toch gelukt om met Willie euhm, ik bedoel Els samen de trap op te gaan.  Robert had niet in de gaten dat het hek van het Havantiaterrein al afgesloten was en botste er lekker tegenaan  dus hoe hij vervolgens zijn weg naar huis heeft gefietst??

Inke