Een Venloop vol passie, power en prestatie

 

Een Venloop vol passie, power en prestatie

Wat allemaal vooraf ging:

Gedreven door wilskracht en gevoed met een portie gezonde spanning toog een behoorlijke groep LGM-ers op zondag 25 maart richting Venlo. De Venloop stond op het programma.

Iedereen had zo zijn eigen voorbereiding gedaan.

Sandra Bots pepte zichzelf op met een T-shirt met de veelzeggende titel: “Sandra Bots kan het”. Onze coach, Cel Thans, had tijdschema’s voor de dames geproduceerd en Willem had een bijzondere “flower power truck” bedacht.

In Venlo aangekomen werd pas echt duidelijk hoeveel spanning er onder de LGM-atleten heerste. Zelden is er zo veel geplast voor aanvang van een wedstrijd. Door deze en gene werden zelfs verrassende plekjes gevonden om het overtollige vocht kwijt te raken. We noemen geen namen. Voor de goede orde melden we wel dat het om dames ging.

De wedstrijd

Nadat Erik Lukken de 10 km in een zeer nette tijd gerend had, ging de rest rond 13.45 uur van start bij de halve Marathon. Naar verluid renden in totaal ongeveer 7000 deelnemers deze afstand. Het bleek een relatief vlak, maar toch pittig parcours te zijn. Met name de hoge temperatuur voor deze tijd van het jaar speelde menigeen parten. Dat werd echter volop goed gemaakt door de geweldige sfeer langs het parcours. Bijna de hele route was versierd. Massa’s zingende en feestende toeschouwers, begeleid door levende muziek hielpen ons van wijk naar wijk de stad uit en van dorp naar dorp weer de stad in. Voeg daar de prachtige zon en de goede organisatie aan toe “et voila”, je hebt alle ingrediënten voor een topevenement. Alle runners van loopgroep Meers deden uiteindelijk waar ze voor gekomen waren. Iets meer dan 21 kilometer rennen. Hoewel zij de wedstrijd gewoon uit liep moest Lisette het helaas bekopen met een pijnlijke blessure. Haar commentaar sprak boekdelen. “Maar ik heb wel een medaille” ! Chapeau Lisette, maar ook hoedje af voor alle anderen!

Zo verraste nieuwkomer Jochen vriend en vijand met een uitstekende uitslag en had José Wauben zich voor niets zenuwachtig gemaakt.

Epiloog

Belofte en niet doen, mensen zonder fatsoen…..is het motto van Willem Duckers. Hij had de dames die de wedstrijd zouden uitlopen een bos bloemen beloofd. Die bloemen werden, onder het genot van een drankje uitgereikt en door de dames dankbaar in ontvangst genomen bij de Sjoester in Meers, waar deze sportdag moe maar voldaan werd afgesloten.

Venlo, volgend jaar zijn we er vast weer bij!

Peter Claessen.

27 maart 2012

De uitslagen:

10 km

Erik Lukken 0.57.30

Halve marathon

Robert Blokzijl 1.35.05

Jeff Thiele 1.36.10  

Willy de Boer 1.38.05

Willem Duckers 1.42.07

Maurice Peters 1.45.58

Richard Dirix 1.46.17

Jochen van de Wetering 1.46.17

Lydia Poulsen 1.47.51

Etienne van Mulken 1.51.15

Tiny Boelhouwers 1.58.03

Peter Claessen 1.59.39            Lisette van Mulken 2.02.29

José Wauben 2.03.29

Sandra Bots 2.06.13