Bemels Beste Boeren Bergloop

Bemels Beste Boeren Bergloop 

 Zondag 4 juli om 9.00 uur vertrokken Mieke en ik naar het landelijke Bemelen voor de Bemels Beste Boeren Bergloop. Naar later bleek is de naam erg toepasselijk. Het parcours was heuvelachtig en afwisselend, ook niet alledaags doordat we ook door een koeienstal renden.

Bij de inschrijving troffen we onze loopvrienden uit Meers, Jef, Willem, Maurice, Robert en Richard. Jef en ik kozen voor de 7.5 km en de overige lopers voor de 15 km. Zij kregen als toetje de Bemelerberg. Om ongeveer 11.00 uur klonk het startschot voor de 15 km. Jef en ik mochten 10 minuten later op pad.

 

Zoals gewoonlijk vertrok Jef als een raket na zijn horloge te hebben ingesteld ( is duidelijk zichtbaar op verschillende foto´s ). Hij kwam na 34.31 min. over de streep en was tevreden over zijn prestatie ( 1e in zijn categorie). Kort na de start kwam ik bij een Belgische Triatlete te lopen. Na het uitwisselen van de gebruikelijke informatie hebben we de wedstrijd samen uitgelopen in 39.38. Mieke heeft een goede wedstrijd gelopen met 1.08.30 als eindtijd. Bij het realiseren van deze tijd kreeg ze ruime ondersteuning van Robert. Zij finishten samen. Willem kwam over de streep in 1.11.54. Hij had diep moeten gaan, waarschijnlijk het gevolg van een tekort aan nachtrust en een teveel aan ……..Maurice kwam solo over de streep in 1.12.26. Richard voltooide de wedstrijd in 1.20.23.  Hij kreeg het zwaar na 10 km, maar bedwong toch de Bemelerberg. Aan de finish kreeg hij tijd en ruimte om op adem te komen.

 

Na afloop gingen een aantal lopers douchen waarna we gezamenlijk bij cafe de Baskuul de prijsuitreiking hebben bijgewoond.

 

 

Mieke behaalde de derde prijs en mocht dus weer schitteren op het podium. Daarna hebben we nog gezellig nagekeuveld onder het genot van een biertje en lekkere pizza ( volgens Robert ).

Het uitstapje naar de BBBB was geslaagd en is zeker voor herhaling vatbaar.