Geniet van het leven, geniet van de regen!

Geniet van het leven, geniet van de regen!

Het torenuurwerk van de kerk in Elsloo slaat negen keer. Loopgroep Meers heeft zich verzameld voor haar wekelijks uitje: een duurloop van ongeveer anderhalf uur. De omstandigheden zijn goed. Het is droog en wat warmpjes. In zuidelijke richting is aan het firnament een zwarte deken te ontwaren. Niemand die hier enige aandacht aan schenkt. De eerste kilometers zijn zoals altijd niet de gemakkelijkste kilometers. De spieren zijn dan nog wat stroef en de gewrichten moeten nog wennen aan het gesprek met de weg. Er wordt vrolijk gekwetterd. Lief en leed van de afgelopen week en de toekomstige week wordt doorgenomen. Voor de neutrale toeschouwer valt op te merken dat de dames taliger zijn dan de heren. Zou het dan toch waar zijn dat de linker hersenhelft anders functioneert bij dames dan bij heren? Best wel gezellig.

Aan de brug van Geulle krijgen we de eerste opdracht. Eén groep moet over het fietspad aan de westelijke kant van het Julianakanaal naar de brug van Bunde lopen en de andere groep over het pad aan de oostelijke kant. De jongens worden door de trainer van de mannen gescheiden en de meisjes van de dames.

In Bunde worden we verwelkomd door Pluvius, de god van de regen. De hemelsluizen gaan open, eerst op een kiertje met een voorzichtig, miezerig regentje, maar al heel snel wagenwijd. De regen valt met bakken uit de lucht, waterdruppels spatten op het wegdek uit elkaar en verzamelen zich tot plassen. Binnen een paar minuten lijkt het alsof we voor zwemdiploma B zijn opgegaan: de kleren zijn door- en doornat. Het water klotst in de schoenen en we hebben nog een drie kwartier te gaan.

Schuilen is geen optie in ons doorweekte kloffie. Nee, de filosofen onder ons beweren zelfs dat dit een historische dag is en daarmee ook een historische training is. In hun lange loopcarrière hebben ze zoiets nog nooit meegemaakt. Met een vrolijke grijns op de gezichten van de meesten zijn we al watertrappelend tegen half elf terug bij ons vertrekpunt.

Kletsnat maar zeer voldaan. Deze training zal ons nog lang heugen.

 

 

Samen met onze jarige Paul wordt de training afgesloten.