De mens achter de loper

De Franse filosoof René Descartes is onder meer bekend geworden met zijn uitspraak ‘Cogito ergo sum’ (Ik denk, dus ik besta). Voor lopers geldt dit natuurlijk ook, maar in de bijdrage deze keer gaan we op zoek naar de diepere grondslagen van het denken en het bestaan. Wat vind ik de moeite waard in mijn leven, van welke dingen kan ik genieten en waarom? Kortom: wie is de mens achter de loper.
Iedere loper mag zich presenteren met een foto van de afgelopen vakantie en in een aantal zinnen vertellen waarom hem/haar deze foto raakt.
De eerste is Sandra:

zoon SandraDit is slechts één kiekje van het vele speelplezier wat jenz had op de camping in de Ardennen. Hele dagen heeft hij met allerlei vriendinnnetjes en vriendjes gespeeld en ontzettend veel plezier gehad.  Dat was heerlijk om te zien!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo maar een rustig kabbelend riviertje ergens aan de voet van de Spaanse Pyreneeën. De natuur heeft er miljoenen jaren over gedaan om dit landschap te laten ontstaan. Afgezet tegen over deze tijdsduur is je eigen bestaan niet meer dan één keer ademhalen. Het relativeert je eigen bestaan in hoge mate: je voelt niet meer dan dat zandkorreltje in de woestijn. Een reden te meer om zuinig en respectvol om te gaan met je naasten en je omgeving. Jan.
Deze foto is genomen in de Ardennen tijdens een mountainbiketocht. DSCF6111
Vakantie is voor mij, genieten, genieten van mooie omgeving ,natuur en hierbij ook sportief bezig zijn. Na zo`n fietstocht natuurlijk lekker een pintje pakken.Zonnige groeten uit de maasbendj,
Etienne

 

 

 

Vakantie is voor mij genieten van natuur, verwonderd zijn over de mooie
natuur om ons heen, foto`s daarvan maken, genieten van het mooie weer en van
elkaar , het liefst niet te ver weg van huis.( Wat is Limburg toch mooi!!!
en de maasbendj ook!) Voor mij belangrijk, tijd voor elkaar, rust, het
krantje `s morgens buiten kunnen lezen tijdens het ontbijt. Dat is voor mij
pure verwennerij. Natuurlijk ook sportief bezig zijn in de natuur,fietsen,
heerlijk! En niet vergeten tijd; voor elkaar. Daarom, een topzomervakantie
gehad!!  Groetjes Lisette

DSCF5960.jpg Dit is het grote genieten van Cas.
Een heeerlijk ijsje, gegeten bij ijssalon op de Wèntjraak.

Album weergeven

Willy de Boer:  tja, geen loopfoto van mij in Frankrijk, vanwege een knieblessure rust!gelukkig wel nog hele mooie wandelingen kunnen maken!

 

 

092Zermatt is een dorp en gemeente aan de voet van de Matterhorn in het Duits-sprekende deel van het kanton Wallis in het zuiden van Zwitserland. Het ligt op ongeveer 10 km van de grens met Italië. Deze autovrije vakantieplaats heeft zijn vito 1oorspronkelijke karakter behouden en biedt bijna onbeperkte recreatiemogelijkheden. Het skigebied omvat 63 bergbanen en 360 kilometer pistes. Het gebied “Matterhorn glacier paradise” is het grootste en hoogst gelegen zomerskigebied van Europa. Hier wordt ’s zomers door heel wat nationale skiteams getraind.

Hoogte : 1608 meter

Bevolking : ongeveer 6000 inwoners

tellende hotels : ongeveer 350

 Highlights

  • Gornergrat – Een tandradbaan slingert zich de berg op naar 3089 m en een prachtig panorama.
  • Matterhorn Museum – herbergt de uitrustingsstukken van de eerste beklimming van de Matterhorn in 1865, die tragisch eindigde.
  • Glacier Paradise – hoogste per kabelbaan bereikbare plaats in Europa (3883 m) met uitzichtsplateau en wereldwijd hoogste gletsjerpaleis.
  • Gornerkloof – een voetpad over smalle bruggetjes en trappen evenals een klimparcours lopen door het diep uitgesneden ravijn.
  • Dorpje Findeln – oorspronkelijk Walser-nederzetting met een kapelletje; hier bevinden zich op een hoogte van 2100 m de hoogst gelegen akkers met rogge van Zwitserland.   Vito en Rico

Maurice:
Een van die heimelijke genoegens van het leven. Een vinger heb je niet nodig. Gewoon even snel met de tong, zonder dat iemand je ziet. Drie centimeter kom ik tekort om het kunstje van de koe na te kunnen doen. Man wat ben ik jaloers op die koe, en melk produceren kan ik ook al niet. Ik heb gewichten aan mijn tong gehangen, mijn vrouw heeft eraan getrokken, heb mijn dokter gebeld voor een tongverlenging, gegoogeld op “langere tong”, het mag allemaal niet baten. Het gaat niet lukken. foto De hele vakantie ben ik ermee bezig geweest, ik kon aan niets anders meer denken. Zelfs het hardlopen heeft er onder geleden. Stom beest. Vijf sessies bij de psycholoog om van mijn dwanggedachte af te komen. Vierhonder euro lichter. Focus op iets anders, dat is de  oplossing. Ik ga weer hardlopen, mezelf voorbereiden op het nieuwe seizoen. Ik heb er weer zin in. Ik ga mijn PR verbeteren.

En……, mocht het niet lukken dan kan ik nog steeds uit mijn neus gaan vreten!

fotoMieke:  Dit plaatje zegt heel veel..
Op naar de beklimming van de Puy de Sancy de hoogste berg van het centraal massief in Frankrijk. 1886 m.
De top konden we bereiken door 864 trappen te belopen….
Een gevoel wat ook vaak in de trainingen met Lgm heerst; in de ganzenpas, met pijn in de benen gestaag je lot ondergaan om dat ultieme doel uiteindelijk toch te bereiken!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Brigitte :   Dit is mijn vakantiefoto van Toscane, van zonnebloemen word je vrolijk en vooral van een heel veld, vandaar deze zonnige foto!

Vakantie voorbij, training hervat.

Vanaf dit weekend zijn de vakanties voor de gezinnen met schoolgaande kinderen voorbij. De routines van alle dag worden weer opgepakt. Op tijd opstaan, weer naar je werk gaan of naar school gaan. Loopgroep Meers heeft de afgelopen weken in de parkeerstand gestaan, maar sinds een tweetal weken worden de trainingen door steeds meer lopers bezocht. Vanochtend hebben zich een tiental lopers verzameld bij de parkeerplaats aan de Maasberg te Elsloo. De koppies bij de meesten zijn nog onvoldoende strak. Duidelijk is te zien dat ze nog kampen met de naweeën van een gezellige zomervakantie. Wat zomervet, zwaar hoofd (te veel Grimbergjes geproefd), herinneringen aan Oostenrijkse biertjes enz.  Een enkeling is al afgetraind en volop bezig met de voorbereiding op een nieuwe uitdaging in de komende periode.

Aan het glunderend koppie van de trainer is duidelijk te zien dat hij er weer zin  in heeft. Klokslag negen activeert hij zijn gps-je….  en weg is hij voor een anderhalf uur durende lange training gevolgd door zijn trainingsmaatjes.

Waarheen leidt de training?

 Wat het nieuwe jaar aan successen en teleurstellingen gaat brengen ligt nog achter de einder verborgen. Maar één ding is zeker: we gaan met z’n allen proberen er iets moois van te maken!

Jan