Twitteren: communicatie in 140 tekens

Loopgroep Meers on Twitter??? …… Ja !!

Vele lezers zullen bij het lezen van de kop van dit artikel hun wenkbrauwen fronsen! De term: “Loopgroep Meers” roept voor de meesten minder vragen op dan de term: “Twitter”. 

Wat is Twitter dan eigenlijk?

Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes (van maximaal

140 tekens) publiceren om zo de vraag “What are you doing?” te beantwoorden.

Bekende persoonlijkheden waaronder sporthelden als Lance Armstrong, Robert Gesink en vele anderen plaatsen meerdere keren per dag hun berichten via hun PC of telefoon. Ook iedere zichzelf respecterende sportvereniging zoals o.a. de New York Yankees, Ajax, de Rabowielerploeg en vele anderen geven dagelijks via hun eigen twitteraccount door aan hun volgers waar ze mee bezig zijn, hoe ze getraind hebben, de aankoop van nieuwe aanwinsten,uitslagen enz. enz. Waarom wij dan niet?  

Sinds een week of 2 zijn via de twitteraccount van onze Loopgroep diverse berichtjes te lezen op het internet. Nieuwsgierig? 

Je kunt via www.Twitter.com een eigen account aanmaken door een eigen twitternaam te bedenken en daarbij een zelf gekozen wachtwoord toe te voegen. Als je dat hebt gedaan kun je je eigen berichtjes ook wereldwijd bekend maken. Hoe zit het dan met het volgen van de loopgroep denk je dan. Nou via Find People rechtsboven bij je eigen account, kun je de loopgroep opzoeken. Als je gewoon “Loopgroep Meers” intikt kom je op onze account terecht. Je klikt dan “Follow” aan en voortaan verschijnen op jouw eigen account ook de berichtjes van de loopgroep. Je bent dan officieël volger van de Loopgroep Meers. 

Er bestaat ook een makkelijker manier om via je PC de berichten van de loopgroep te lezen n.l. via www.twitter.com/LGM_update Via deze link kom je rechtstreeks op onze twitterpage terecht. Wil je bijvoorbeeld iets lezen over de komende trainingen, wedstrijden o.i.d. bezoek dan even deze pagina. Als je wil weten wat Willem Duckers voor een tijd heeft gelopen in Ljubljana bezoek dan even de twittersite, het staat er vanaf zondagmiddag op! 

Nieuwsgierig naar mijn bevindingen? Ik plaats op mijn eigen pagina vooral ervaringen over het lopen, bezoek dan ook maar eens www.twitter.com/Marrrrrt  

Sportieve Groet,

Marrrrrt

PS. 

Wil je zelf ervaringen toevoegen op de account van de loopgroep vraag dan aan Mart even het wachtwoord.  

De Halve van Eindhoven

 

 

Loopgroep Meers zet zijn beste beentje voor in Eindhoven.

 

Na een voorbereiding van vele weken stond een aantal leden van onze groep aan de start voor de halve marathon van Eindhoven. Voor een paar van  hen was het de eerste keer dat ze probeerden deze afstand in een wedstrijd te overbruggen. Geen geringe opgave: in een tijdsduur van 1 ½ uur of meer 21.1 km afleggen. Het blijft immers altijd een ongewis avontuur. Je weet nooit of onderweg de man-met-de-hamer je ongewenste metgezel wordt.

 

De tijden van onze deelnemers:

Perry Ubachs: 1.30.38  

Robert Blokzijl: 1.38.37 

Maurice Peters:  1.39.17   

Eric Blommers: 1.40.58 

Richard Dirix:  1.46.57  

 

Een welgemeend proficiat voor ieder! 

 

Tot slot: de leden van onze loopgroep worden ook uitgenodigd voor wedstrijd in het buitenland. Op 18 oktober zal Willem Duckers deelnemen aan een halve marathon in Slovenië !!! We zijn benieuwd welke tijd deze klasbak op het klokje tovert.  Veel succes Willem.

 

Looptreffen in Ulestraten

 

 

Looptreffen in Ulestraten.

 

Op 4 oktober was onze loopgroep te gast in Ulestraten op uitnodiging van de loopgroep van Joop van Moorsel.

Deze loopgroep had twee aantrekkelijke lopen uitgezet: een afstand van 7.8 km en een afstand van 13 km. De eerste afstand werd gelopen o.l.v. van Ed Sabel en het tweede traject werd gelopen o.l.v. van Rachma van Woerden en Peter Gorissen. Deze laatste afstand werd door de leden van onze loopgroep gelopen.

Na afloop was er nog een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie en natuurlijk een lekker stukje vlaai.

Op korte termijn zal er een vervolgtreffen zijn en zal de loopgroep uit Ulestraten te gast zijn in Meers.

 

En we hopen dat dan hun indruk na dit treffen gelijk zal zijn aan die van ons nu: wat mooi en voor herhaling vatbaar!!

 


 

Deelnemers aan het looptreffen in Ulestraten.