“Paasmaandag 2009, Meubelboulevard of ………….”

Gisteren was het Paasmaandag. Miljoenen Nederlanders leggen dan tezamen ook tientallen miljoenen kilometers af op-en-rond een meubelboulevard. Een vrijwillige keuze zou men zeggen; echter is uit onderzoek gebleken dat menige huisvader niet geheel uit vrije wil die kilometers daar rondloopt. Ik had mijn keuze al snel gemaakt:  

een voor de hand liggende keuze. Geen Meubelboulevard!  We moesten nog trainen dit weekend. Op Paaszondag respecteerde ik de zondagsrust en benutte ik de tijd om heerlijk samen te ontbijten en met de familie paaseieren te rapen. Dus er kon niet getraind worden op zondag. Dan maar lopen op maandag.

Gelukkig kregen we vorige week de tip over de Rusmanloop op Paasmaandag en collectief werd besloten dat we op maandag deze loop als trainingsvoorbereiding op Maastrichts Mooiste zouden gaan lopen. Een elftal sportieve heren trok dus goedgeluimd naar Oirsbeek om aldaar de 10 Engelse Mijl (16.090 km) te gaan lopen. Op de donderdagavondtraining sprak onze “Kootsj” over 2 groepen waarin we zouden lopen. Onderling hadden we het er toen al over dat het voor Cel een leuk gebaar zou zijn als we collectief de eindstreep zouden passeren.

Onder een laaghangend wolkendek waar de zon haar uiterste best deed om er doorheen te priemen werd op 10.45 uur vertrokken. Vol goede moed begonnen we aan ons avontuur.

 voorbereidingen  voor de start

 

Gezamenlijk begonnen we aan de eerste helling en bij aankomst boven keken we al gelijk rond of deze allereerste inspanning al slachtoffers had geëist. Gelukkig was dat niet zo en kon “groep 1” (onze naam op training) verder op zoek naar volgende obstakels. Een groot aantal kilometers liepen we met 6 man rond, af en toe wachtend op elkaar. Na een 9-tal kilometers begon bij onze “Kootsj” helaas een liesblessure op te spelen en gevijven trokken we verder.

Ons doel was kilometers maken en vooral niet in het “rood lopen”. Dat is gelukt! Ik wil niet zeggen dat het “groene energielabel” konden opplakken maar we hebben maar enkele momenten in de “oranje zone” gezeten. We hadden nog meer dan genoeg energie over om grapjes te maken over Jan Neutelings die werkelijk op iedere hoek van de straat herkend werd.

Bij aankomst liepen we met zijn vijven over de streep terwijl de speaker het aanwezige publiek opriep om te applaudisseren voor de jongens van  de loopgroep Meers.

Nadat we de overige lopers hadden opgezocht hoorden we dat Cel door zijn pijnlijke lies had moeten afhaken. Hij had bij de top van de laatste helling een korte afsteek naar Oirsbeek genomen. Een verstandig besluit want zonder “Kootsj” staan we nergens.

Eenieder was tevreden over zijn persoonlijke prestatie en de zware loop is dan ook voor herhaling vatbaar!

 

Tot een volgend evenement!

Sportieve groet,  Mart Cremers

 PS

Wie heeft trouwens ’s middags nog “uitgelopen” op een Meubelboulevard?

De resultaten van  onze deelnemers:

Maurice Peters: 1.11.24,  Willem Duckers: 1.11.36, Jan Coumans:  1.12.17, 
Richard Dirix:  1.18.10,  Marc Knoben:  1.18.11,  Mart Cremers: 1.18.15, 
Jan Neutelings: 1.18.25, Etienne van Mulken: 1.22.23, Peter Claessen 1.23

 

Een parel van een p. r.

 

Na meerdere (lees: dringende) verzoeken van onze trainer, heb ik toch even de tijd genomen een stukje te schrijven over de Parelloop in Brunssum.

 deelnemers 5 km-loopZoals Mart al schreef in zijn column werd, na een drukke periode van feesten en optochten lopen, besloten om als groep deel te nemen aan de Parelloop. Je had de keuze uit de 5 of de 10 km. Ik had gekozen voor de kortste afstand. Later realiseerde ik me pas, dat we dat weekend gingen verhuizen. Daar kwam nog eens bij dat de klok een uur vooruit werd gezet. Niet erg ideale omstandigheden voor een wedstrijdje rennen. Maar we laten ons natuurlijk niet zo snel uit het veld slaan. Na een paar weken goed getraind te hebben, een weekend met dozen en meubels slepen, was het al snel zondag 29 maart. Gelukkig kwam ik, met dank aan mijn moeder, de avond van te voren erachter dat mijn loopschoenen nog in het oude huis stonden, zodat ik zondag morgen niet hoefde te stressen.

 In totaal deden er 6 mensen van loopgroep Meers mee aan de 5 km. Nadat we onze startnummers opgehaald hadden, werd er door Jan nog snel een paar kiekjes geschoten. Daarna moesten we ons  richting de start begeven. Tijd om goed in te rennen of rekoefeningen te doen was er niet. We waren aan de late kant. Dit bleek helemaal toen we bij de start aankwamen en vrijwel achteraan moesten aansluiten. Na het startsignaal begon Cel meteen aan een inhaalrace. Op de voet gevolgd door Roger, Willem, Peter, Patrick en ikzelf.

Na de eerste km, ondertussen menig atleet achter ons latend, ging het tempo (gelukkig) een beetje naar beneden. Roger lag al snel aan kop en behield deze positie gedurende de hele wedstrijd. Peter, Cel en ik vervolgden gezamenlijk onze weg naar de finish door het centrum van Brunssum. Alhoewel, onze trainer liep de meeste tijd een paar meter voor mij en probeerde me door middel van coachen sneller te laten lopen. Kreten als ‘kom op’ en ‘sneller’ heb ik meerdere malen gehoord. Echter niet zonder resultaat. Met een tijd van 24,11 minuten, mijn PR, was ik uiteindelijk best tevreden. Terug kijkend naar de resultaten heeft iedereen een erg goede tijd neergezet en mag onze trainer trots op ons zijn!

Na een week met vooral ‘rustige duurloopjes’ kunnen we alweer gaan trainen voor de volgende wedstrijd. We hebben met z’ n allen de lat weer een stukje hoger gelegd en de strijd om de wisselbeker wordt in Maastricht tijdens Maastricht Mooiste vervolgd.

 

Groetjes Simone