Eine supersjoenen daag!

EINE SUPERSJOENEN DAAG!!!

 

Na maanden “afzien” tijdens trainingen was zondag 15 november dan eindelijk de Grote Dag. De 26e editie van de Zevenheuvelenloop stond op het programma.

 

Ongeveer 2 jaar geleden trok een zestal sportieve (oudere) jongen mannen uit Meers en omstreken naar Nijmegen om daar mee te doen aan een gigantisch groot sportevenement; de Zevenheuvelenloop. Sportief gezien en qua gezelligheid is dat een fantastische dag geweest. Dit vroeg om meer! Het groepje groeide dus het vorig jaar uit tot een achttal lopers. Deze acht sportievelingen hadden zich inmiddels ook aangemeld als lid van de Loopgroep Meers en wisten gedurende de trainingen van de afgelopen maanden nog meer lopers te charmeren voor dit evenement.

Op zondag trokken we dan ook met 18 lopers op pad om na het middaguur de 15 zware kilometers af te leggen in de heuvels rondom Nijmegen en Groesbeek.

Ondergetekende had in de week vooraf contact opgenomen met Cafe De Muis om te vragen of de loopgroep van hun gastvrijheid gebruik mocht maken. Ik mag wel stellen dat het nu na 3 keer wel tot ons stamcafeetje in Nijmegen gerekend mag worden.

Na een gezellige treinreis van ongeveer anderhalf uur, waarbij de sterke verhalen over en weer gingen kwamen we aan in een regenachtig en winderig Nijmegen. Cafe De Muis opgezocht voor enkele koppen koffie en nog meer toiletbezoeken.

Rond 12.15 uur gingen de lopers van groep 1 op zoek naar de omkleedruimtes om zich voor te bereiden op de komende wedstrijd. Het was inmiddels droog maar de stevige zuidwester stond nog.

3 minuten over 1 mochten de eerste lopers van de loopgroep vertrekken; zij stonden in vak blauw gelijk na de toppers. Robert nam gelijk het voortouw en vertrok redelijk snel gevolgd door de rest. Willem D. liet zich echter niet gek maken vertrok een stuk rustiger en maakte langzaam het gat tussen hem en Robert kleiner. Van de strijd die zich daarna ontwikkelde kreeg ik na ongeveer 5 km niks meer mee. Die 2 moest ik laten gaan. Met een exact dezelfde tussentijd als het vorig jaar liep ik door het 5 km punt. Robert en Willem D. liepen een honderdtal meter voor me.

Achter hun ontbond zich een strijd om de “derde” plaats van de loopgroep, een

beetje” concurrentie is er natuurlijk ook. Eric, Maurice en ikzelf leken nog kans te maken voor een “onderlinge podiumplaats”. Op het achterveld had ik op dat moment geen zicht. Ik had meer moeite om mijn eigen tempo vast te houden.

Na het 10 km punt had ik 28 seconden ingeleverd op het vorig jaar, waren Robert en Willem D. in geen velden wegen meer te bespeuren en was ik ook Maurice uit het oog verloren. Uiteindelijk wist Willem D. de strijd in zijn voordeel te beslechten en liep 3 seconden eerder dan Robert in een fantastische tijd van 1.04.28 over de streep. Robert werd schitterend 2e en Maurice plaatste zich als derde. Zelf moest ik exact 1 minuut inleveren op de tijd van 2008.

Trainer, Kootsj Cel liep “solo”, hij was de enige loper van Meers in het oranje startvak en wist een geweldige tijd van 1.14.03 te realiseren. Chapeau!!!!!

Als je op de site van de zevenheuvelenloop naar de uitslagen kijkt zie je dat hij een totaal vlakke race heeft gelopen. Terwijl ik dit typ vraag ik me af of je een vlakke race kunt lopen in de zevenHEUVELENloop.

De overige lopers en loopsters vertrokken vanuit de 3e bypass en liepen allen een geweldige tijd. Na de wedstrijd werden zij dan ook met luid applaus bij cafe de muis ontvangen (dit kwam echt niet allen door het bier wat we al op hadden!) Ook voor hun smaakte dit naar meer.

De gezelligheid na de wedstrijd was er niet minder om. De stemmen klonken steeds harder en werden luidruchtiger. Vergeten te melden dat het geluidsnivo voor de start behoorlijk minder werd; spanning?!

De dames bij De Muis zijn er achter gekomen dat we nog harder konden drinken dan lopen. Volgend jaar zijn we dan ook zeker weer welkom.

De tijden van een ieder afzonderlijk zijn de bekijken op de site van de zevenheuvelenloop onder het kopje uitslagen. Inmiddels zijn ook de foto’s gekoppeld aan de lopers. Reken eens uit hoe we het overall gedaan hebben met een deelnemersveld van bijna 27.000 man! Dan ben je trots op je loopgroep!!!

Sportieve groet,

Marrrrrt