Ultraloop Stein 2015

Op zondag 1 maart 2015 vond de 6-uursloop in het Steinerbos plaats. Ook dit jaar stond er weer een team van Loopgroep Meers klaar. Maurice had de planning op zich genomen en bracht met gepaste overredingskracht en waar dit niet hielp onder enige (groeps)druk een dreamteam van maar liefst 9 personen bij elkaar.
Het team bestond uit: Tiny, Michelle, Lisette, Etiënne, Ruud, Jan, Charles, Robert en Erik. Met Cel als coach, natuurlijk. Het team had het volste vertrouwen dat een podiumplek er dik inzat met deze toppers (dat maar drie teams meededen hielp natuurlijk ook bij dit vertrouwen). Al werd door de coach meerdere keren bijna weemoedig teruggedacht aan het sterrenteam van 2014. Dit jaar bestond de concurrentie uit Stichting Foras! en Politie Limburg, die ieder ook een serieus kamp hadden opgeslagen.
Na het vinden van een geschikte locatie binnen de wisselzone werd om half 11 het basiskamp opgeslagen. Enkele dikke bomen om ons heen hielden de wind tegen en een grote parasol zorgde voor de beschutting tegen de voorspelde regen.
Snel werd de strategie bedacht en als ervaren loopster mocht Tiny het spits afbijten. Er werd ingezet op de sprint en het maken van zoveel mogelijk kilometers. Na elk rondje van 2,6 km werd het startnummer en polsbandje snel doorgegeven. Tot 13 uur wisselde Tiny, Michelle, Lisette en Erik steeds af. We lieten ons niet intimideren door het team politie Limburg die een vliegende start maakte. Iedereen ging voor 100% en kwam buiten adem binnen na een rondje. Lisette liep naar eigen zeggen een lamme en een blinde voorbij ;).
Om 13 uur begonnen de rondes van Etiënne en Ruud. Zij werden later versterkt door Jan en Charles. Etienne en Ruud hebben een paar rondes de regen moeten trotseren. Via een insider van de loopgroep in de organisatie (Jean) werd vernomen dat we derde lagen en dat team Politie Limburg een aantal rondjes op ons voor lag.
Als laatste werd de joker ingezet; om 15.48 uur ging Robert van start en zou tot het einde doorlopen. Jean waarschuwde omstanders als Robert langs kwam met de woorden; ‘gank snel aan de kentj! Hea trökt de taar oet de grondj’. 11 minuten later schreef Coach Cel weer een ronde erbij op zijn blaadje en dit tempo werd structureel doorgezet onder aanmoediging van het team.
Het bleef spannend.. zou kanon Robert nog met zijn professionele rondetijden nog het verschil kunnen maken?? De uitslag werd om 18.30 uur bekend gemaakt:
1. Stichting Foras! 85,3 km
2. Loopgroep Meers 77,3 km!!
3. Politie Limburg 75,8 km
Een schitterend resultaat, met ook nog 2,2 km meer dan bij de vorige editie! Wie had dat nou gedacht!? In de grafiek zijn de gelopen afstanden van elke loper en loopster af te lezen.  Grafiek 1 Ultraloop - aantal km.png wordt weergegeven
Bij dezen wenst coach Cel en ondertekendOLYMPUS DIGITAL CAMERAe alle lopers proficiat met dit grote succes en bedankt voor de gezellige dag!
Erik

 

En hier zijn de fotos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *