Je bent nooit te oud….

Veel lopers dromen om ooit de marathon te lopen, maar zien er huizenhoog tegenop. Neem een voorbeeld aan deze 100-jarige krasse knar uit India. Onlangs liep deze man nog de marathon. Hij is hier bezig met rek- en strekoefeningen. Hij wordt gesponsord door Adidas en onder zijn tulband zitten de gelletjes.

Moraal van het verhaal: je kunt nog even wachten met je ultieme droom te verwezenlijken, maar daag jezelf wel uit. Geloof in eigen mogelijkheden en ga ervoor.

 

Coach luidt het nieuwe jaar in!

 

Coach luidt het nieuwe jaar in!

 

Eén van de goede en vaste rituelen voor de leden van de loopgroep speelt zich af in de kantine van Havantia. In het begin van elk jaar verzamelen ze zich daar voor het inluiden van het nieuwe jaar. In spanning wachten ze dan op het verdict van hun coach: ben ik wel of niet de sportman of – sportvrouw van het jaar van de loopgroep? Mag dit jaar de reusachtige bokaal op mijn slaapkamerkastje staan? Kan ik dit jaar nu eens eindelijk pronken met de zilveren schaal? Wat zijn de ideeën voor het komend jaar?

Vanaf half acht verzamelen zich de eerste sporters en sportsters met hun aanhang in de kantine. Er is nog tijd voor een kop koffie met onvolprezen Limburgse vlaai en /of een andere versnapering. De spanning wordt langzaam opgebouwd. Tegen kwart voor negen neemt de coach het woord. Op zijn onnavolgbare wijze geeft hij een terugblik op het afgelopen jaar en een korte vooruitblik op het nieuwe jaar. Elk lid van de loopgroep passeert in het kort de revue en heeft volgens de coach zijn beste beentje voorgezet. Bij hoogtepunten zoals Nijmegen, Aken, Ardennen wordt iets langer stilgestaan. Het feitenrelaas van de coach is helder: we maken met zijn allen de loopgroep en ik ben trots op mijn man(vrouw)schappen.

En wij, de man- en vrouwschappen zijn verguld met onze coach!
Zie voor een impressie van de avond het fotoalbum.