Loopgroep Meers bestaat 20 jaar!

In 1994 begon Cel met een aantal liefhebbers van de hardloopsport aan een ongewis avontuur. Ze besloten samen te gaan trainen, waarbij Cel de trainingen zou gaan leiden. Wie toen had gedacht dat dit initiatief van Cel een lang leven zou zijn beschoren, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Echter 20 jaar later is dankzij de tomeloze energie van Cel nog steeds een groep van een dertigtal lopers bezig met het beoefenen van de loopsport.

Reden genoeg om dit met de lopers en hun aanhang op 20 september feestelijk te herdenken.

Twee dagen eerder op donderdag 18 september werd al de opmaat voor het feest gegeven. In de feesttent in Stein werd Cel en zijn werkgroep genomineerd door de gemeente Stein voor het vele werk dat hij met zijn werkgroep verrichtte en nog verricht om in Meers een dorpsontmoetings-plaats van de grond te krijgen. FotoUit deze nominatie blijkt dat hun belangeloze inzet in hoge mate gewaardeerd wordt door de inwoners van de gemeente. Helaas ging de eerste prijs aan hun neus voorbij, maar een nominatie getuigt van grote klasse!

Op zaterdagmiddag, twee dagen later, werd om één uur de aftrap gegeven voor het 20-jarig bestaansfeest van de loopgroep. Een grote groep fietsers begon onder een stralend zonnetje aan een tochtje van 40 km. Kwetterend en keuvelend zoefden de kilometers onder de wieltjes door en voordat we het in de gaten hadden, bereikten we onze pleisterplaats in Hulsberg. En volgens Limburgs gebruik was er voor iedereen koffie met zeer smakelijke vlaai.
De spieren weer volgetankt met de nodige suikers konden we op de terugweg gelijk aan de bak. De Col van Hulsberg werd door iedereen zonder een centje pijn genomen. Eenmaal deze pukkel ‘verorberd’ was het freewheelen: windje in de rug, berg af. Wat wil je nog meer! Een uurtje later draaide de groep het voetbalterrein van Havantia op. Guus, Cel’s schoonzoon, was al bezig met de voorbereiding van de barbecue.

Een heerlijk avond lag in het verschiet: wat eten, wat drinken, wat kletsen. Welke geneugten moet een mens zich nog meer wensen? Ik weet het niet!
OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet hoogtepunt van de avond was de gloedvolle speech van Peter. Kort en krachtig werden de verdiensten van Cel voor de loopgroep geschetst. Een woord van dank was er ook voor Els, want zonder haar was dit onmogelijk geweest.
Organisatoren en andere helpers op de achtergrond bedankt voor deze leuke dag. En nu op naar het 25 jarig bestaan! Hou in jullie agenda al vast de derde zaterdag van september 2019 vrij!

Jan Coumans

ps. overige foto’s staan in het fotoalbum