Oudejaarsfeest Loopgroep Meers

Oudejaarsfeest Loopgroep Meers.

Op woensdagavond 29 dec j.l. waren vele lopers van de LGM met aanhang naar de kantine van Havantia gekomen voor het jaarlijkse oudejaarsfeest annex “sportman–van-het-jaar-verkiezing”.

Onze kootsj had met medewerking van zijn rechterhand Etiënne van Mulken gezorgd voor heerlijke hapjes en Lenie en Wim van de kantine zorgden voor de nodige drank. Naast het hoogtepunt van de avond, de uitslag van de onderlinge competitie en de uitreiking van de daarbij behorende beker, werd aan de leden eerst verslag gedaan van de financiële toestand van de loopgroep en had onze kootsj nog een leuk aanbod van de KNAU om een trainerscursus op Papendal te volgen. Volgens mij moet hij dat zeker doen en zien als de Kroon op zijn Werk.

Na een korte maar duidelijke uitleg van Cel werd Willem Duckers naar voren geroepen om de, laten we het van nu af maar zo noemen, Cel Thans wisseltrofee in ontvangst te nemen. Onder luid applaus werd de beker door de trotse eigenaar,voor minimaal 1 jaar,  in ontvangst genomen. Na Willem mocht nog een hele rits mensen aanschuiven voor de huldiging. Er waren vele “nominaties” zoals ; beste verbetering in PR in Nijmegen, beste damesprestatie bij de Sylvesterloop, snelste tijd op de marathon en nog vele andere. Zelf kreeg ik van de Kootsj een bos bloemen voor mijn oeuvre als vaste schrijver voor de Loopgroep. (Wacht maar tot mijn eerste boek uitkomt. grinnik )

Een Speciale onderscheiding ging naar Maurice Peters voor zijn Speziale beitrage von unser korrespondent aus Aachen.

Cel eindigde met het voornemen om met de gehele loopgroep met aanhang, ook de kids, een weekend  naar een kampeerboerderij in Malmedy te gaan. Het klonk allemaal veel belovend en gezien de reacties was er meer dan genoeg animo hiervoor.

Wat nog vermeld dient te worden dat er een wijs besluit was genomen inzake de consumpties tijdens feestavonden als deze; na 10 uur is het rekening man!!

Cel is er in de loop van de tijd achter gekomen dat we nog harder kunnen drinken dan lopen….. EN WE LOPEN BEST HARD !!!!!

Alweer een geslaagde bijeenkomst, op naar een hopelijk gezond en sportief 2011!!

Met Sporrrtieve groet,

 

Marrrrrt

 

 

 

Loopgroep Meers op buitenlandse hoogtestage


Hier een klein verslagje van onze buitenlandse hoogtestage…..of te wel van de Eiffel terug naar Aken…., 18 km wedstrijd waarvan meer dan 5 km over sneeuw en ijs.
 
Deelnemers:
Op Paul, Mieke, Erik en Hans deden om uiteenlopende redenen niet mee.
Geestelijke ondersteuning voor Lisette, nu Hans afviel als runningmate, was Sandra, die meer dan verdienstelijk de 18 km heeft volbracht. En wat denken jullie van Lisette, die tegen deze race opzag als de “Mount Everest”, maar toch een super loop heeft laten zien en achteraf was haar prestatie nauwelijks van haar gezicht af te lezen.

Iedereen heeft een super prestatie volbracht. Echter een persoon wil ik toch in qua doorzetttingsvermogen op de eerste plaats zetten, en dat is Cel. Cel had zich als trouwe metgezel van Lisette een mooie race voorgesteld, maar na ongeveer 14 km gleed hij uit over een stuk ijs en kwam zo zwaar ten val dat hij even totaal buiten westen was en doordat hij zich op z’n pols opgevangen had tijdens zijn val, bleek die een meer dan flinke tik te hebben gekregen. Met pijn heeft Cel de rest van de race samen met Lisette uitgelopen en daarna meteen naar de EHBO die natuurlijk bij de finish stond, waar ze hem meteen naar het ziekenhuis in Aken wilden brengen. Cel, niet voor een kleintje vervaard, zei dat hij dat wel in Nederland naar het ziekenhuis zou gaan en met een cooling gel op zijn arm kon er hij wel even tegenaan. Nadat we Cel hadden geholpen met omkleden en daarna toch nog gezellig even samenzijn in de kantine (ondanks het feit dat Erik B niet meeliep – blessure aan de voet – was hij toch nog gekomen om zich eentje mee te drinken, dat is pas een supporter of niet soms), alwaar Cel de pijn verbeet om geen spelbreker te zijn. Nadat we rond een uur of 3 weer in Meers aankwamen heb ik Cel naar het ziekenhuis gebracht en daar bleek dat hij zijn pols had gebroken, dus nu zit Cel met de feestdagen in het gips. Ik denk dat ik voor ons allen spreek om hem veel sterkte toe te wensen voor een super snelle recovery. Hopelijk kan hij dan weer bij de Overmunthe (8 feb 2011) het kleine rondje meelopen. 
 

Groetjes.

Hans

Winterlauf Aachen 12 december 2010

Winterlauf Aachen 12 december 2010

Om 8 uur s’morgens verzamelt zich een groepje fanatiekelingen van loopgroep Meers bij huize Dirix voor de 48ste editie van de Winterlauf Aachen.

Even later rijden we bij Aachen über die Grenze. Jetzt sind wir in Deutschland arriviert. Um 9 Uhr haben wir die Sportplatz gefunden. Die Beine wirden noch eingesmiert mit Vaseline und andere sache die Got unter die sonne verboten hat, die Tepel wirden abgetapet, die nummer aufgespangt und wir trekken unseren schnelsten laufausstattung an. Es ist den Robert Blochseil der ein ingenieuses injecsions systeem auf seine Rucke tragt. So wie der Robert sagt konnte er hiermit den Sportdrank direct in seiner Blut pumpen wo durch er extra kraft und schnelheit bekommt. Wilhelm Tauchers schaut mal ein bischen angstlich was seiner grosste concurrent jetzt fur ihm in petto hat!

Half zehn stapfen wir in die Bus die uns nach den Eifel abtransportiert. Noch schnell wirden einige Bananen, Krentenkugeln, griezes Brot und Sportdrank in die Fresse gehauen. Stief gesessen arrivieren wir 45 minuten später bei den Start. Noch schnell warmlaufen, den letze pipi machen, umkleiden und die ubertollige kleiding in den wagen werfen.

Zusammen laufen wir zum Start und müssen nog einige Minuten warten befuhr wir abgeschossen werden.

Los geht’s. Es ist den Johannes Coumans der eine kleine vorsprung nimmt auf die anderen. Einige kilometer spater ist es Robert Blochseil und Wilhelm Tauchers die den Winterlauf dominieren gefolgt durch Johannes Coumans, Etienne von Moelken, Richardus Dirichs, Maurice Peters, Lisette von Moelken, Marcel Thansi und Sandra Bötsi.

Das Parcours lauft schwierig durch den viele Schnee und glatte stucke mit Eis. Wir worsteln uns uber die strecke und glitschen manchmal aus oder mussen abbremsen für schwierig zu nehmen bochten.

Unseren Trainer sturtzt 3 km vor den Finisch hard auf den Bodem. Durch diese ungluckliche fall hat er pien an seine Pols bekommen und kannte ihm nicht merh gut bewegen. Das wird ja gans schwierig mit Pinkeln und Bier trinken.

Hansi Scheuermann steht rund 17 km mit seine Foto Camera um uns ab zu trecken auf die gefuhlige platte. Leider hat den organisator von Heute sich nich gans fit gefuhlt und hat den Zeit verbringen mussen in den Konditorei wo er viel herlichkeiten tot sich genommen hat. So steht er noch mit den Schlagsane um den Mund uns voraus zu schriewen.

Auch den Erich Blommers war leider nicht in staat gewesen den Winterlauf zu laufen weil er einen dicken Fuss hat und dass risico nicht nehmen möchte um sich noch mehr zu verletzen. Doch schön von dir Erich dass du die Jungs und Madel noch angespurt hasst und dich die Muhe genommen hast um dich ganz durch Aachen zu verfahren um uns zu besuchen.

Jetzt folgt dann die Ergebnisliste von den Laufgruppe Meers so wie die an den Finish registriert ist:

Willem Duckers 1 uur 21 minuten 28 seconden

Robert Blokzijl 1 uur 22 minuten 46 seconden

Etienne van Mulken 1 uur 29 minuten 44 seconden

Jan Coumans 1 uur 29 minuten 44 seconden

Maurice Peters 1 uur 30 minuten 43 seconden

Richard Dirix 1 uur 31 minuten 40 seconden

Lisette van Mulken 1 uur 42 minuten 48 seconden

Cel Thans 1 uur 42 minuten 49 seconden

Sandra Bots 1 uur 44 minuten 25 seconden

Am Finisch haben wir noch eine schöne Mutze bekommen und ein Nobis Printen.

Nachher haben wir zusammen noch einen getrunken in die Kneipe und den tollen Streit noch mal nachbesprochen.

Um halb drei rijden we over de grens bij Aachen en zijn weer bijna thuis.

We kunnen terugkijken op een sfeervolle en gezellige Winterloop waar iedereen optimaal gepresteerd heeft, ondanks het moeilijke parcours.

Proficiat !!