Pieken?!

Pieken?!

 

Wekelijks trainen we vele kilometers met de Loopgroep Meers om enkele keren per jaar fit aan de start te verschijnen van een loopevenement.

14 juni ’09 stond al vanaf januari van dit jaar op de agenda als “piekmoment”.

 

En zo geschiedde het ook …… of ….. toch niet!

 

Na de carnaval kwam een paar lopers van LGM ten gehore dat in de maand juni in Meers een leuk evenement zou plaatsvinden het z.g.n. “Börgersjeete” (vrij vertaald: Burgerschieten) Natuurlijk zouden we daaraan meedoen! Met o.a de lopers Peter Claessen, Peet Notten, Willem Janssen, Willem Duckers en ondergetekende viel de beslissing al gauw. Als St. Kompenie zouden we meedoen!

 

“Wanneer is dat? De 13e juni? Man we moeten de 14e meedoen aan Maastrichts Mooiste!” riepen velen tegelijk. Maar het besluit was al genomen. “We doen aan beide evenementen mee. We gaan gewoon 2 dagen achter elkaar pieken!”

 

De supergezellige zaterdag verliep prima. Om een cliche te gebruiken: Het bier vloeide rijkelijk en er werd veel gelachen en weinig geraakt. Op het gebied van plezier hebben mag dit zeker tot een “piekmoment” gerekend worden.

 

Dan maar de 14e; door diverse omstandigheden bleef van het 5-tal schutters/lopers alleen nog maar ondergetekende over om in Maastricht te gaan lopen. Natuurlijk was ik niet alleen als loper van LGM. Onze hazewind Robert Blokzijl was er natuurlijk ook om een clubrecord neer te zetten evenals Maurice Peters, Eric Blommers, Richard Dirix en Etiénne van Mulken. (Deze laatste had trouwens ook deelgenomen aan het “Börgersjeete” met de Bokkeriejers.)

 

Een benauwde dag, hoge vochtigheid, geen ideale omstandigheden om een goede race te lopen. Eerlijkheidshalve dien ik te vermelden dat deze omstandigheden ondergeschikt waren aan het gevoel van een (mini-)kater(tje) dat ik probeerde te verdoezelen. Persoonlijk had ik me voorgenomen om het rustig aan te doen. Robert en Richard niet; zij vertrokken gelijk fors.

De eerste kilometers verliepen vrij rustig tot de gevreesde heuvelzone met 2 flinke beklimmingen. Voor velen maakten die klimmetjes het parcours zwaarder dan voorgaande jaren. Na de heuvelzone, ik schat na ongeveer 9 kilometer begon ik me weer goed te voelen en ben ik toch nog maar even voluit gaan lopen om nog een redelijke tijd te halen. Moe maar zeer voldaan bereikte ik de finish al waar Robert en Maurice al aan de sportdrank zaten.

 

 

Al met al toch een tevreden gevoel over de race.

 

Pieken?!

2 dagen achter elkaar?

 

Sommigen kunnen dat, ook in verschillende disciplines. Ik had echter zaterdag al heel veel van mijn kruit (letterlijk en figuurlijk) verschoten!!!!

 

Met sportieve groet,

 

Mart Cremers

 

 

 

P.S. De uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl