Mentale training bij Loopgroep Meers

Elk jaar zijn er veel mensen die zich voornemen om meer te bewegen. Allerlei motieven kunnen hieraan ten grondslag liggen: plezier in bewegen, leggen van sociale contacten, afvallen, een wedstrijdje lopen etc. De beslissing  om te gaan lopen kan meer of minder doordacht zijn. Om het kaf van het koren te scheiden wordt er in de loopgroep veel werk gemaakt van mentale training. Hoe dit in zijn werk kan gaan is te zien in het volgende cartoon.

Mental training

Enkele wetenswaardigheden:

Nieuwjaarsreceptie van loopgroep Meers

Enkele weken voorafgaande aan de Nieuwjaarsreceptie komt er een man langs bij het bestuur van Loopgroep Meers met het verzoek om de receptie van Loopgroep Meers op te luisteren. Het bestuur heeft in eerste instantie”hier geen zin in, maar na lang aandringen mag de man toch zijn kunsten vertonen.

Uit een kooi haalt hij een papegaai te voorschijn, uit een doosje een muis en uit een tas een kleine piano. De muis begint piano te spelen en tegelijkertijd zingt de papegaai een prachtige aria.  “Fantastisch! Dit hebben we nog nooit gezien!”, zegt het bestuur. “Dit kan niet anders dan een truc zijn!”

“Ja, natuurlijk!”, zegt de man, “de papegaai zingt niet, maar het is de muis die buikspreekt!”

Lelijke Annabel

Annabel is met haar 24 jaar het lelijkste meisje dat in Meers rondloopt. Nog nooit heeft ze het genoegen gehad om met een man de liefde te bedrijven. Ze vindt dat dit niet langer te verdragen is en dat er iets moet gebeuren. Met een papegaai op haar schouders stapt ze de Sjoester binnen. “Mannen”, zegt ze, “als er iemand van jullie weet welk beest op mijn schouder zit dan mag hij met mij mee naar bed.” Ze kijkt het café rond, maar niemand van de gasten geeft antwoord. Iedereen kijkt strak voor zich uit. Dan ziet zij een oranje truitje van één van de de knappe jongens van Loopgroep Meers. “Weet jij het?”, vraagt ze hem. Hij: “Een krokodil…?” Zij kijkt schuin over haar schouder naar de papegaai en zegt: “Dat antwoord tel ik ook goed!

Doordenker: een vrouw op een trekker

Wat doet een vrouw op een trekker? Paniek zaaien…..

Jan