Aspirant lid voor loopgroep?

 

 

Maandag 11 februari 2009 is Lydia Poulsen van Son bevallen van een mooie baby. Lydia en vader Frank hebben hun zoon de naam Frank gegeven.

Tot een tweetal jaar geleden was Lydia regelmatig aanwezig bij de trainingen van de loopgroep. De leden die al wat langer lid zijn, kennen haar als een zeer enthousiaste en extraverte loopster. Als Lydia er was, was er altijd gezelligheid en altijd wel wat te verhalen. In de toekomst zullen daar natuurlijk de verhalen over hun kleine Frank nog bijkomen.

Trotse ouders, namens alle leden van de loopgroep proficiat met mama´s mooiste en papa´s trots.

 

 

Trainingen loopgroep

 

Leden op de looptraining d.d 08.04.09

zittend van links naar rechts: Etienne van Mulken, Lisette van Mulken, Sinome Scheuermann, Cel Thans (trainer), Sandra, Inke Penders en Tinie Janssen

Staand van links naar rechts: Willem Duckers, Jan Neutelings, Richard Dirx, Hans Scheuermann, Patrick Schepers, Robert Blokzijl, Peter Claessen, Peter Notten, Mart Cremers, Maurice Peters, Cock Versluis, Roger Lenaerts, Willem Janssen

 

Loopgroep Meers heeft op dit moment een 35-tal leden. Hun belangrijkste doel is met elkaar op een ongedwongen en gezellige manier een aantal keer per week te hardlopen. Binnen een training wordt rekening gehouden met het niveau van de loper of loopster.

De trainingen zijn op::     

Woensdag om  19.00 uur:  training voor  recreatie en/of wedstrijdloper. Overleg over vertrekplaats met Cel Thans tel. 046- 4331074.
 
Donderdag om 19.00 uur:  Groepstraining. Begonnen wordt met een gezamenlijke warming-up, gevolgd door de hoofdtraining. Tijdens de hoofdtraining wordt gedifferentieerd in 3 niveaus met controles hartslag en inspanning. Gezamenlijk uitlopen.
 
Zondag  om: 09.00. Bosloop.
Bijeenkomst Kasteelpark Elsloo op de parkeerplaats. . 
 
 Lidmaatschap per jaar: 30 euro.  Voor een gezin:  45 euro.

Mijn eerste wedstrijd

 

Hallo sportvrienden,

 Aan ons, Etienne en Lisette, de eer om de eerste wedstrijd column te schrijven voor onze vernieuwde website.  Op zondag 1 februari 2009 liepen we mee in de Overmuntheloop in Urmond. Aangezien ik (Lisette) nog moest werken die ochtend kon ik nog net de 10 km lopen omdat die later op de ochtend was. Toen we aankwamen waren Patrick en Cel de 6,6 km aan het lopen. Het was die dag erg koud en er stond een ijzige wind, waardoor er helaas niet veel publiek stond. Het was voor mij (Lisette) de eerste wedstrijd die ik liep, dus nerveus was ik wel een beetje, maar met mijn eigen mannetje aan mijn zijde en een gedeelte de trainer verliep de wedstrijd best goed. We hebben goed doorgelopen, maar ook niet te hard gerend. We kwamen binnen op ongeveer 53.32 en daarmee waren we best tevreden. Willem Cremers, Mart, Robert , Richard, Jan, Maurice en Paul liepen ook de 10 km (exacte loopafstand is 10,349 ). Na afloop van de wedstrijd was er in de kantine een tombola waarbij vele prijzen werden uitgegeven. We hadden op ons loopnummer een pakketje energiedrank en een erwtensoeppakket (welke nog steeds aan het trekken is….) gewonnen. Een positieve ervaring rijker gingen we voldaan naar huis.

 Groetjes Etienne en Lisette van Mulken.

 7 februari 2009

 

het-eerste-nummer-van-lopersgroep-meers

 

Beste loopvrienden,

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar dankzij onze webmaster Bert Haverkamp zijn we voor het eerst op het w.w.w. Er zal zeker nog met de steun van Bert aan allerlei verfraaiingen en uitbreidingen van de site plaatsvinden. Bedankt, Bert voor je hulp.

Het kindje is er en zoals elk borelingske de steun van de ander nodig heeft om op te groeien zo hebben we ook jullie steun nodig om er iets moois van te maken.

Schroom niet als je iets  hebt wat voor de loopgroep van belang is om te weten dit  aan Cel of aan mij te mailen. Ook allerlei ideeën t.a.v. hoe de website verder ´aangekleed´ moet worden zijn welkom.

Jan

Overmuntheloop 2009

 

Loopgroep Meers in actie

 

Zondag 1 februari namen enkele atleten van de loopgroep deel aan een van de mooiere lopen uit de omgeving: de Overmuntheloop.  Zoals gebruikelijk bij de deze loop waren de weersomstandigheden redelijk Siberisch. Een koude, snijdende wind maakte het lopen op sommige stukken van het parcours onaangenaam. Hier en daar werd er zelfs gefluisterd dat er zelfs sprake was van een gevoelstemperatuur van – 10° Celsius. Echter: de jongens en meisjes van de loopgroep Meers zijn ware bikkels en gedijen bij dit soort omstandigheden het best.

Zowel op de op de 6900 meter als op de 10.300 meter gaven we acte de présence. Op de langste afstand zelfs met een achttal mensen. Ogenschijnlijk leek iedereen ontspannen voor de start. Uitspraken als:”Met die tegenwind kun je je over de kop lopen,”Ik start voorzichtig,” “Wat koud!” werden vlot gebezigd, maar zodra het startschot viel, vlogen ze erin. Robbert in zijn fraaie antilopegalop passeerde al in de eerste ronde iedereen van de loopgroep. We hadden het genoegen hem pas aan de finish terug te zien. Na hem volgde een groepje met de meeste andere klasbakken van de loopgroep en daarachter weer op korte achterstand Etienne en Lisette. In de tweede en derde ronde veranderde de situaties enigszins. Robbert bleef onbereikbaar, maar in het achtervolgend groepje van de loopgroep ontstonden er ook verschillen en bij Lisette en Etienne had zich inmiddels de trainer vervoegd. In de laatste ronde werd door iedereen nog eens zijn beste lopersbeentje voorgezet, gemaakte afspraken over strijdplannen werden  hier en daar vergeten om zo snel mogelijke het verlossende finishdoek te zien.

Na de finish wachtte zoals gebruikelijk nog een gezellige tombola en een nakeuvelen over de gelopen wedstrijd.