Twitter Run

 

  

Net terug van vakantie werd ik gevraagd om als Pacer te fungeren bij de Twitter Run.
De opzet van de Twitter Run is om in ontspannen sfeer een bepaalde afstand af te leggen.
Ik werd gevraagd voor de 20 km. Men kon echter kiezen voor de 5, 10 en 20 km.
De 20 km zijn twee rondjes.

Deze Twitter Run werd op zondag 10 juli gehouden en werd georganiseerd door Jans Mulder en Jan Smeets. Tijdens de Twitter Run wordt er in een ontspannen sfeer gelopen en wordt de groep bij elkaar gehouden onder het motto “samen uit, samen thuis”.  Om de 5 km stond er een verzorgingspost (zie foto’s)
Als Pacer was het mijn taak de groep bij elkaar te houden en eventuele problemen zien te voorkomen. Vandaar dat ik herkenbaar moest zijn met een ballon.

Om 10.00 uur werd na een korte toespraak gestart. Rustig wandelen naar vertrekpunt en vandaar lopen met een tempo van ca. 10 km/u. Wat me tijdens de loop opviel was dat er niemand de voorste Pacer voorbij ging. Iedereen hield zich netjes aan de opgelegde snelheid..
Na 5 km  hielden we stil om gezamenlijk wat te drinken. Gewacht tot iedereen weer verder kon om de volgende 5 km af te leggen.

Op km 10 stond weer  een verzorgingspost klaar met fruit en water en Born-sportdrank.
Ook hier weer de groep samen laten komen en wachten om aan de tweede ronde te beginnen.

De ronde van 10 km liep door het St. Jansbosch en het Gerendal. In deze ronde  zaten twee pittige hellingen, maar was over het algemeen goed te doen..

Om 11.00 uur waren de lopers voor de 10 km gestart en om 11.30 die voor de 5 km.
Met als resultaat dat alle lopers om ca. 12.00 uur bij het eindpunt aankwamen en gezamenlijk naar Cafe aan de Kirk zijn gegaan.

Dit verslag schrijf ik ook om jullie er op te attenderen dat dit een schitterend parcours is en voor bijna iedereen  is te doen. Dus zeker een aanrader voor volgend jaar.
Dit jaar was de Twitter Run gratis, maar volgend jaar wordt er waarschijnlijk een kleine vergoeding gevraagd.

    

Nu alleen nog naar Valkenburg om een paar gratis sokken op te halen.