Website update

Hallo allemaal,

Ik wil jullie een korte update geven van veranderingen in de website en enkel effecten daarvan die jullie daardoor wellicht hebben gezien. We hebben de webserver software geupgrade (voor de kenners: Apache is geupgrade van versie 2.2 naar 2.4) Hierdoor is de website sneller en veiliger geworden. Echter, hierdoor werken somige opties anders en die moeten nu in de website worden aangepast. Een gevolg hiervan is dat de links vanuit artikelen naar het fotoalbum tijdelijk niet goed werken. Het fotoalbum is nog wel bereikbaar via de link bovenaan de website. We hopen het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Update: Het probleem is opgelost. Als u nog fouten vindt in de website, laat het dan via Jan of Cel aan me weten.

Uw webmaster, Bert Haverkamp

Marathon Köln 2013 – Der Dom ist das Ziel

Het is zondag 13 oktober 2013, 6 uur ’s ochtends als de wekker gaat. Niet dat ik aan het slapen was, de halve nacht heb ik al liggen draaien. Er zit voor m’n gevoel al een halve marathon op. Vandaag moet het gaan gebeuren. Na 15 weken voorbereiding gaat de marathon van Köln eindelijk van start. De spanning naar deze dag toe heeft zich in de afgelopen paar weken opgebouwd. gregor a Het schema voor de voorbereiding is met grote zorgvuldigheid door Cel gemaakt. Tweewekelijks geeft hij een update waarin staat welke trainingsarbeid verricht moet worden. De voorbereiding loopt goed tot 4 weken voor de marathon. Dan beginnen de achillespezen aan te geven dat ze de belasting tijdens de trainingen niet kunnen waarderen. Ik moet wat gas terugnemen: een paar keer wordt getraind op de spinfiets in plaats van op het asfalt. Dit in combinatie met de ontstekingsremmer Ibuprofen helpt om de pijn aan de achillespezen in te dammen.

gregorbMaar het lichaam wil toch laten weten dat ik geen jonge God (meer) ben. De donderdagavond voor de marathon krijg ik last van een ander bekend ongemak: pijn in de lies. Oorzaak hiervan zit in een ‘vastzittende’ onderrug. Gelukkig kan ik vrijdagochtend meteen bij de fysio terecht, waar ik nog even grondig ‘gekraakt’ word. De lichamelijke ongemakken zorgen ervoor dat de zenuwen beginnen op te lopen. De onzekerheid slaat toe…

Vrijdagavond rijden Danielle en ik al op en neer naar Köln om het startbewijs op te halen. Diezelfde avond speelt Duitsland tegen Ierland een WK kwalificatiewedstrijd. Leuk om de sfeer in de stad al even te proeven. En na in een Italiaans restaurant heerlijke spaghetti gegeten te hebben rijden we terug naar Elsloo. Zaterdag nog een kort testloopje van 25 minuten en dan is het vooral rust nemen en zorgen dat alle spullen klaarstaan voor de volgende dag.

Dit wordt mijn 5e marathon, en voor het eerst gaan Danielle, Thijs, gregor 1 Bram en Meike allemaal mee. Ook mijn ouders vergezellen ons. Met zoveel supporters mag het dus eigenlijk niet misgaan. Maar het is koud vandaag, en er staat een stevige wind. Gelukkig blijft het wel droog.

Bij de start heb ik een goede plek redelijk vooraan. De sfeer is fantastisch, zeker als de hit ‘Viva Colonia’ door de luidsprekers schalt. Dan is geen warming-up meer nodig. Het startschot klinkt en we zijn weg. Het loopt vanaf het begin lekker, het tempo dat ik voor ogen had van 4.30 per km kan ik goed aan. Er zijn zelfs kilometers dat het nog iets sneller gaat. Oppassen dus dat ik niet te overmoedig word. Bij kilometer 1, 9 en 20 wordt ik door mijn eigen supporters aangemoedigd, wat me natuurlijk extra energie geeft.

Het publiek langs de kant is super, op veel plekken is het erg druk en er klinkt veel muziek en tromgeroffel. De goede sfeer geeft me vleugels, en op de halve marathon geeft de klok 1:34:12 aan.

Maar ik weet dat de marathon nog moet beginnen. Er loopt  gregor 2een groepje voor me met een lekker tempo. Met de focus hierop zijn zo weer 10 kilometer gepasseerd. Het gaat nog steeds lekker. Maar vanaf kilometer 34 wordt het zwaar. Op dit punt draait het parcours richting het zuiden, vanaf hier is het 6 kilometer pal tegen een stevige windkracht 4 in lopen. Bij kilometer 37 beginnen de bovenbenen te protesteren. Ik zal weten waar ik aan begonnen ben.

Op het 39 kilometer punt staan mijn supporters weer aan te moedigen. Dit geeft de laatste boost om de finish te bereiken. Nog een stukje door het centrum van Köln, langs de Dom, en dan is de finish in zicht. Met een netto-tijd van 3:10:58 staat een nieuw PR! Mijn doel, onder de 3:15 finishen, is gehaald. Hiermee heb ik de limiet gehaald voor deelname aan de Boston Marathon. Dit zal in 2015 moeten gebeuren, want 2014 zit al vol.

gregor 3De steun van Cel tijdens de voorbereidingen en van mijn supporters tijdens de marathon zelf hebben er voor gezorgd dat ik heerlijk kan nagenieten van deze mooie Kölsche Marathon!

gregor 4

 Gregor

Lisa en Milou

DSC_1152vakantie 003

Op 7 september is de familie Van Moorsel toegetreden tot het gilde van de opa’s en oma’s. Samen met oma Magda zal hij de komende jaren vaker naar Heemstede afreizen om de tweeling te vertroetelen.

Magda heeft Lisa vast en ik heb Milou in mijn armen.

Hopelijk houden ze nog voldoende tijd over om op vakantie te gaan en te genieten van kleine dingen om hun heen, en het eten van lekkere dingen en het bezoeken van mooie steden en  Italiaanse meren.

 

 

Lago di Trasimeno

Passarelloop

Zondag 06-10-2013

Mijn eerste Passarelloop, gemoedelijk, gezellig. Gewoon geweldig . Een twee en drie en vertrokken. Heerlijk en op zijn Belgisch! Om te beginnen was onze loopgroep goed vertegenwoordigd. Elf volwassenen en zes kinderen. Jan , Etienne, Erik Lukken, Robert met dochter Lisa die super heeft gelopen. Richard, Lizet , Inke, Brigitte, vrouw van Gregor (sorry..weet effe niet de naam…maakte haar debuut . Cel heeft 3km met de jeugd gelopen. Cas, Rien, die warempel zijn oudere broer nog in de sprint voorbij ging en Rick. Collin liep samen met zijn zusje. Natuurlijk glunderden de meesten met hun prestatie waarbij ik opmerk dat Collin de snelste van de jeugdloopgroep was, maar…..bij Rien viel het wel erg op! Hij had zijn oudere broer verslagen.
Mijn eigen ervaring; voor de start vraagt Jan aan mij hoe hard ik wil lopen. Zoals vaak schat ik mezelf te hoog in en begin met Jan en Etienne op 12 per uur. Na ongeveer 4.5 km begon ik het moeilijk te krijgen en besluit ik tegen mijn medelopers te zeggen dat ze kunnen doorlopen. Dit tempo is toch iets te hoog voor mij. Jan geeft aan dat hij bij mij wil blijven lopen en zegt tegen Etienne dat hij zijn eigen tempo kan doorlopen. Echter…na amper een km verder (inmiddels hartslag tegen 180 slagen), heb ik Jan gezegd dat ik even moet inhouden en dat hij toch maar doorloopt. Nadat mijn hartslag weer “normaal” en rond 120 slagen per minuut was heb ik mijn eigen tempo weer opgepakt. De rest van de loop ging lekker en heb ik genoten van elke meter. Uiteindelijk kwam ik in een tijd van 43 min en 16 sec over de finishlijn. Ongeveer 11.5 km per uur gemiddeld. Tevreden kijk ik terug op deze eerste wedstrijd van het seizoen. Een aanrader voor alle leden van onze loopgroep.
Dan de tombola. Als je inschrijft doe je automatisch mee aan de tombola. Ook dit is typisch Belgisch en heerlijk om te zien. Bij de start stond het podium helemaal vol met gesponsorde prijzen. Gewoon teveel om op te noemen maar het varken en de honden vielen mij meteen op. Van onze loopgroep had iedereen prijs. De hoofdprijs was een verhaal op zich. Omdat het winnende inschrijfformulier tot vier keer achter elkaar geen winnaar had opgeleverd, hij of zij was al vertrokken of niet meer aanwezig, kwam uiteindelijk de hoofdprijs binnen onze groep terecht. Rien van Mulken zijn inspanning werd beloond en wederom glunderde hij van oor tot oor!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Zoals al gezegd heb ik genoten van mijn eerste.   Tiny!

 

De rest van de fotos vindt u in het fotoalbum