Loopgroep Meers op buitenlandse hoogtestage


Hier een klein verslagje van onze buitenlandse hoogtestage…..of te wel van de Eiffel terug naar Aken…., 18 km wedstrijd waarvan meer dan 5 km over sneeuw en ijs.
 
Deelnemers:
Op Paul, Mieke, Erik en Hans deden om uiteenlopende redenen niet mee.
Geestelijke ondersteuning voor Lisette, nu Hans afviel als runningmate, was Sandra, die meer dan verdienstelijk de 18 km heeft volbracht. En wat denken jullie van Lisette, die tegen deze race opzag als de “Mount Everest”, maar toch een super loop heeft laten zien en achteraf was haar prestatie nauwelijks van haar gezicht af te lezen.

Iedereen heeft een super prestatie volbracht. Echter een persoon wil ik toch in qua doorzetttingsvermogen op de eerste plaats zetten, en dat is Cel. Cel had zich als trouwe metgezel van Lisette een mooie race voorgesteld, maar na ongeveer 14 km gleed hij uit over een stuk ijs en kwam zo zwaar ten val dat hij even totaal buiten westen was en doordat hij zich op z’n pols opgevangen had tijdens zijn val, bleek die een meer dan flinke tik te hebben gekregen. Met pijn heeft Cel de rest van de race samen met Lisette uitgelopen en daarna meteen naar de EHBO die natuurlijk bij de finish stond, waar ze hem meteen naar het ziekenhuis in Aken wilden brengen. Cel, niet voor een kleintje vervaard, zei dat hij dat wel in Nederland naar het ziekenhuis zou gaan en met een cooling gel op zijn arm kon er hij wel even tegenaan. Nadat we Cel hadden geholpen met omkleden en daarna toch nog gezellig even samenzijn in de kantine (ondanks het feit dat Erik B niet meeliep – blessure aan de voet – was hij toch nog gekomen om zich eentje mee te drinken, dat is pas een supporter of niet soms), alwaar Cel de pijn verbeet om geen spelbreker te zijn. Nadat we rond een uur of 3 weer in Meers aankwamen heb ik Cel naar het ziekenhuis gebracht en daar bleek dat hij zijn pols had gebroken, dus nu zit Cel met de feestdagen in het gips. Ik denk dat ik voor ons allen spreek om hem veel sterkte toe te wensen voor een super snelle recovery. Hopelijk kan hij dan weer bij de Overmunthe (8 feb 2011) het kleine rondje meelopen. 
 

Groetjes.

Hans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *