Twitteren: communicatie in 140 tekens

Loopgroep Meers on Twitter??? …… Ja !!

Vele lezers zullen bij het lezen van de kop van dit artikel hun wenkbrauwen fronsen! De term: “Loopgroep Meers” roept voor de meesten minder vragen op dan de term: “Twitter”. 

Wat is Twitter dan eigenlijk?

Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes (van maximaal

140 tekens) publiceren om zo de vraag “What are you doing?” te beantwoorden.

Bekende persoonlijkheden waaronder sporthelden als Lance Armstrong, Robert Gesink en vele anderen plaatsen meerdere keren per dag hun berichten via hun PC of telefoon. Ook iedere zichzelf respecterende sportvereniging zoals o.a. de New York Yankees, Ajax, de Rabowielerploeg en vele anderen geven dagelijks via hun eigen twitteraccount door aan hun volgers waar ze mee bezig zijn, hoe ze getraind hebben, de aankoop van nieuwe aanwinsten,uitslagen enz. enz. Waarom wij dan niet?  

Sinds een week of 2 zijn via de twitteraccount van onze Loopgroep diverse berichtjes te lezen op het internet. Nieuwsgierig? 

Je kunt via www.Twitter.com een eigen account aanmaken door een eigen twitternaam te bedenken en daarbij een zelf gekozen wachtwoord toe te voegen. Als je dat hebt gedaan kun je je eigen berichtjes ook wereldwijd bekend maken. Hoe zit het dan met het volgen van de loopgroep denk je dan. Nou via Find People rechtsboven bij je eigen account, kun je de loopgroep opzoeken. Als je gewoon “Loopgroep Meers” intikt kom je op onze account terecht. Je klikt dan “Follow” aan en voortaan verschijnen op jouw eigen account ook de berichtjes van de loopgroep. Je bent dan officieël volger van de Loopgroep Meers. 

Er bestaat ook een makkelijker manier om via je PC de berichten van de loopgroep te lezen n.l. via www.twitter.com/LGM_update Via deze link kom je rechtstreeks op onze twitterpage terecht. Wil je bijvoorbeeld iets lezen over de komende trainingen, wedstrijden o.i.d. bezoek dan even deze pagina. Als je wil weten wat Willem Duckers voor een tijd heeft gelopen in Ljubljana bezoek dan even de twittersite, het staat er vanaf zondagmiddag op! 

Nieuwsgierig naar mijn bevindingen? Ik plaats op mijn eigen pagina vooral ervaringen over het lopen, bezoek dan ook maar eens www.twitter.com/Marrrrrt  

Sportieve Groet,

Marrrrrt

PS. 

Wil je zelf ervaringen toevoegen op de account van de loopgroep vraag dan aan Mart even het wachtwoord.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *