Een parel van een p. r.

 

Na meerdere (lees: dringende) verzoeken van onze trainer, heb ik toch even de tijd genomen een stukje te schrijven over de Parelloop in Brunssum.

 deelnemers 5 km-loopZoals Mart al schreef in zijn column werd, na een drukke periode van feesten en optochten lopen, besloten om als groep deel te nemen aan de Parelloop. Je had de keuze uit de 5 of de 10 km. Ik had gekozen voor de kortste afstand. Later realiseerde ik me pas, dat we dat weekend gingen verhuizen. Daar kwam nog eens bij dat de klok een uur vooruit werd gezet. Niet erg ideale omstandigheden voor een wedstrijdje rennen. Maar we laten ons natuurlijk niet zo snel uit het veld slaan. Na een paar weken goed getraind te hebben, een weekend met dozen en meubels slepen, was het al snel zondag 29 maart. Gelukkig kwam ik, met dank aan mijn moeder, de avond van te voren erachter dat mijn loopschoenen nog in het oude huis stonden, zodat ik zondag morgen niet hoefde te stressen.

 In totaal deden er 6 mensen van loopgroep Meers mee aan de 5 km. Nadat we onze startnummers opgehaald hadden, werd er door Jan nog snel een paar kiekjes geschoten. Daarna moesten we ons  richting de start begeven. Tijd om goed in te rennen of rekoefeningen te doen was er niet. We waren aan de late kant. Dit bleek helemaal toen we bij de start aankwamen en vrijwel achteraan moesten aansluiten. Na het startsignaal begon Cel meteen aan een inhaalrace. Op de voet gevolgd door Roger, Willem, Peter, Patrick en ikzelf.

Na de eerste km, ondertussen menig atleet achter ons latend, ging het tempo (gelukkig) een beetje naar beneden. Roger lag al snel aan kop en behield deze positie gedurende de hele wedstrijd. Peter, Cel en ik vervolgden gezamenlijk onze weg naar de finish door het centrum van Brunssum. Alhoewel, onze trainer liep de meeste tijd een paar meter voor mij en probeerde me door middel van coachen sneller te laten lopen. Kreten als ‘kom op’ en ‘sneller’ heb ik meerdere malen gehoord. Echter niet zonder resultaat. Met een tijd van 24,11 minuten, mijn PR, was ik uiteindelijk best tevreden. Terug kijkend naar de resultaten heeft iedereen een erg goede tijd neergezet en mag onze trainer trots op ons zijn!

Na een week met vooral ‘rustige duurloopjes’ kunnen we alweer gaan trainen voor de volgende wedstrijd. We hebben met z’ n allen de lat weer een stukje hoger gelegd en de strijd om de wisselbeker wordt in Maastricht tijdens Maastricht Mooiste vervolgd.

 

Groetjes Simone

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *