Koning van Spanje

Gulpen, 6 mei Koning van Spanje,  trailloop

De inschrijving voor deze trail werd eind december geopend. Nadat ik het parcours had bekeken, besloot ik om me toch in te schrijven. Enige twijfel over de afstand en de vele heuvels had ik wel, maar met een goeie voorbereiding moest een en ander wel goed komen. In  de volgende maanden hoorde ik dat Simone Willems en Jean Houben zich ook voor de lange trail hadden ingeschreven. Drie mensen van LGM die bij de 450 gelukkigen waren die mee mochten doen aan de lange trail (30,6 km 1200 hoogtemeters 600+/600-). Er was ook nog een korte trail van 11.5 km met 200 hoogtemeters en 300 deelnemers.

Eindelijk is het dan zo ver. Na een rustige voorbereiding met wat warmlopen, drinken, rekken, strekken en enkele praatjes met o.a. Simone ga ik naar de start in de stromende regen. Gek genoeg staan er nog geen lopers aan de start terwijl we 5 minuten later toch echt moeten vertrekken. Ik maak van de gelegenheid gebruik en sluit mooi op de 5de startrij aan. Je moet wel je plaats kennen en niet helemaal vooraan willen staan. Vanuit de start volgt gelijk de beklimming van de Koning van Spanje. Een pittige beklimming met wisselende stijgingspercentages tot 15 procent en ruim 1 km lang. Wat daarna volgt is met geen enkele andere wedstrijd te vergelijken. Bijna 31 km berg op en af en smalle paadjes waar inhalen bijna niet mogelijk is afgewisseld met brede hellingen met hoog gras. Heel veel draaipoortjes, een brede beek met door de overvloedige regenval best veel water,  modder en gelukkig ook 2 verzorgingsposten met o.a. water bananen en winegums. Klein minpuntje was dat bij de eerste post al snel geen drinken meer was, maar een kleinigheidje houd je altijd. Na 2 uur en 45 minuten rondzwerven in en rond Gulpen wordt iedereen verwelkomd door een Schotse doedelzakspeler, vlaai en alcoholvrij bier !!!!!!!!

na gedane inspanning moet de energievoorraad worden aangevuld Na van een lekker stukje vlaai genoten te hebben,  besluit ik me maar te gaan verzorgen. Op de weg naar huis kom ik Simone nog tegen. Ook zij heeft genoten en naar later blijkt een prima tijd gelopen 3 uur en 19 minuten. Jean Houben komt aan na 3 uur en 28 minuten. Prima prestaties door 3 lopers van LGM en voor iedereen die de volgende keer met mij mee wil: 12 mei 2013 is de volgende Koning van Spanje!!

Robert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *