Overmuntheloop 2012

Coach Cel kijkt tevreden terug op deze Overmuntheloop.

Wegens winterse omstandigheden in februari werd de loop verplaatst naar 19 mei. We kregen eigenlijk vanwege de hitte een halve herhaling van de Venloop. Er werd al met rode gezichten en natte ruggen, met veel moeite om de pen in goede richting te houden, ingeschreven. De coach uitte zijn bezorgdheid, door al reeds wat consumptiebonnen uit te delen.

De radeloosheid en wedstrijdspanning was nu al reeds ten top! Vooraf waren de jeugdlopen. Rien van Mulken en Funs Kuijpers beten het spits af………..en hoe:  een 4de en 5deplaats en dat ook nog met trek- en duwwerk. Als een tornado spurtten ze weg, ons vol ongeloof achterlatend. Naast Rien en Funs verschenen er nog 2 kinderen van ouders van de loopgroep van Meers aan de start in  Urmond. Finn Roumen, zoontje van Simone, werd 5e in een tijd van 4.22. Verder liep ook Lisa Blokzijl mee, dochtertje van Robert Blokzijl. Haar tijd is helaas niet terug te vinden in de uitslagen.

Op de 10.345m. was de start een stuk rustiger. Daar iedereen wist dat het een zware race zou worden. Liefst 13 leden van onze Loopgroep gingen de strijd aan. Ook onze coach Cel kreeg een compliment van organisator Wil de Wauw.

Gunter Geens uit Herentals was niet te kloppen. Hij werd gevolgd door Ron Wijnen. Onze Loopgroep Meers was in dit veld van lopers overal aanwezig. Met Robert Blokzijl voorop knokte iedereen voor zijn plek in de uitslag.

De commentatoren zorgden voor een van een ludiek verslag, dat soms de sportiviteit deed ondersneeuwen. Zoals de ‘tassenloopster’ die het zo al moeilijk genoeg had, werd als nieuwe loopmode belicht!

Zo werden door onze loopgroep genoeg ereplaatsen vergaard. De zoon van Vito werd 3de op de 3.3 km. En een eerste plaats voor Tiny Boelhouwers in haar klasse, gevolgd door ereplaatsen voor Lisette van Mulken,  Sjef Thiele, en Louis Kooymans. Maar ook zijn er minpuntjes aan de uitslag, zo vind ik Robert Blokzijl en meerdere lopers niet terug in de uitslag. Robert liep  b.v.  42.20 en Jan Coumans 47.42. Ook zijn  er namen verwisseld, hetgeen dan een 3de plaats opleverde in plaats van 2de .

Deze minpuntjes werden meer dan goed gemaakt door de  sfeer en de tombola!!

Ik wens iedereen een leuke sportzomer met veel ZON.

Coach Cel (klik hier voor sfeerverslag)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *