Zondag 30 oktober 2011: “D.Day”

 

Zondag 30 oktober 2011:  “D.Day” 

De dag van de 20 km-training!!  Althans voor ondergetekende en enkele dames. Met een uurtje langer liggen waren er toch nog enkele laatkomers. Nou daar gingen we met een groep van 15.

Het begintempo is gelukkig relaxed. We lijken nu zelfs meer op een theekransje. Er wordt volop gepraat. 

Via Elsloo lopen we België binnen en dan gaat het verder door een mooi gekleurd herfstlandschap langs het water, de “Maasbeemdergreend” om precies te zijn.  

Bij de 6 km hebben we een drinkpauze. Dankzij de aanwezigheid van 2 “bezemwagens” maakt hier iedereen gebruik van. 

Onder de gesprekken hoor ik vlagen van tijden 3.38 / 3.30 en jaartallen van gelopen marathons, dit terwijl ik al blij ben als ik deze training uitloop! We komen op een stukje Passerellenlooproute en hier krijgen we nog een stukje geschiedenisles van Jan.

Bij ondergetekende begint het gemis aan voldoende training op te spelen. Ik ben blij met Paul, die oppert om een stukje van een bezemwagen gebruik te maken.  Ik wissel met Mieke die hierdoor ook aan haar training van die dag kan beginnen. 

Samen met Etienne volg ik nu de groep. Dan is het tijd voor een groepsfoto.  We worden mooi “ingelijst“ door Jan. 

We vervolgen de weg langs een weg met veel gekapte bomen. Iets later komen we in Meeswijk en uiteindelijk bij het veer in Berg. Vanaf hier ga ik weer meelopen en ook Etienne begint met lopen, hoewel niet geheel vrijwillig…. 

José loopt nog goed voorop maar heeft niet voldoende energie om een aantal lopers van repliek te dienen. “Wacht maar, mijn tijd komt nog!”

Via de haven lopen we nu terug naar de start en niemand haakt meer af. Uiteindelijk hebben de fanatieksten zo’n 22/23 km erop zitten en de rest zo’n 21/22 km.

Iedereen is voldaan en volgens Mieke zal het rustig zijn die middag in Meers…

Loopgroep Meers sluit weer een mooie training af!!!  Complimenten lopers!!

Sandra Bots

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *