De lucht is blauw en het zonnetje schijnt, lopers kom maar gauw.

In voorjaar kondigde Cel al aan dat we in het najaar een wandeltocht gingen organiseren met LGM voor de gezelligheid. Dit terwijl we toen nog druk bezig waren met de voorbereidingen van het weekendje Ardennen.± 5 weken geleden was het dan zover en zijn we samen gekomen voor de organisatie van de wandeltocht. De route was al klaar, want zoals jullie weten bereidt Cel alles al tot in de puntjes voor en verandert er dan niets meer.

Vervolgens was dan de vraag, wanneer,  waar de tussenstop en afsluiten en hoeveel mensen zouden zich opgeven.

Wanneer: werd na overleg met de huifkarmanager Guus 16 oktober. Tja, en dat hadden we niet beter gepland kunnen hebben. Afsluiten bij Piepke werd die avond al geregeld.

Een week later deelde Cokki de brochure uit van het Schippersbeurs Museum te Elsloo.Dit sloot perfect aan op ons wandeltocht. Dus daarmee was de tussenstop ook geregeld.Intussen hadden we via de mail geïnventariseerd of er mensen wilden deelnemen aan de wandeltocht en tot ons genoegen was het enthousiasme hiervoor groot.

Binnen een week al 30 deelnemers en uiteindelijk 44 deelnemers. Twee weken geleden hebben we nog wat laatste zaken te besproken zoals aanvangstijd, groepsindeling, wat gaan we eten, wie maakt wat. Woensdag voor de wandeling zijn Lisette, Brigitte en ikke en onze dochters naar de Macro geweest. Wat een lol onze dochters hadden, met de step door de winkel.

Zaterdag werd in de keukens lekker gebakken, Cel zorgde wafels, Lisette voor de vlaaien, Brigitte voor chocoladecake en ikke voor cake en gehaktbrood.

Zondag was het eindelijk zover.

Bij elkaar komen was 12.45 uur en rond 13.00 waren we toch bij elkaar.13.00 uur is de eerste groep gestart met veel kids onder hun hoede. Er werd lekker gewandeld, gespeurd, vragen beantwoord en gekletst. En natuurlijk beelden getild. Wat woog het beeld ook alweer 425 kg of was het nu 550 kg, wie zal het zeggen

Er zaten allerlei soorten vragen in verwerkt. Van politiek tot geschiedenis tot buurtinformatie. Bij het Schippersmuseum aangekomen stond koffie/thee en lekkers klaar. Hier werd lekker even uitgerust. Alleen hebben we onze bedenkingen over groep 2 of die gelopen of gerend hadden, omdat deze 2 minuten na ons binnen kwamen????

Na een korte rustpauze, kregen de kinderen een rondleiding van Cor (vrouw Cokki) en wij volwassenen een rondleiding van ons enige eigen clublid Cokki die ons alles wist vertellen over de Maas en boten van vroeger en waarom het museum Schippersbeurs werd genoemd. Heel interessant en ook de foto’s van vroeger van de overstromingen 1926 van de Maas en aanleg van kanaal. Hoe zat het ook alweer met die boten hoe kwamen deze weer terug bij het beginpunt??? Of het oude winkeltje en slaapkamers van vroeger. 

Hierna volgden ook de andere groepen die toe waren aan lekker bakkie en versnapering.Terwijl de eerste groep met de huifkar met Jodelmuziek richting Meers en Maasbandia vertrok en ze onderweg toch wel wat bekijk hadden, kregen de laatste groepen ook de rondleiding.

Rond 17.30 was iedereen weer in het Piepke bij elkaar. Hier werd het buffet met lekkere soepen, hot dog en brood/beleg geopend door Cel.

Om  18.30 was de prijsuitreiking, waar natuurlijk uitgebreid gediscussieerd werd over de antwoorden en sommige zelfs tot omkoperij overgingen (hé Willem). Maar er was maar een winnaar en dat was groep 4, welke zeer trots was.

Er werd gezellig gedronken en bijgekletst. Al met een super geslaagde dag.

De fotos kunnen worden gevonden in onze foto-gallerij

Groetjes Inke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *