Marseille – Cassis 2010

Op weg naar Marseille – Cassis 2010 ,

Zaterdag 30 oktober vertrokken uit diverse windrichtingen (vliegveld Weeze, Schiphol en München) collega’s om te gaan deelnemen aan de 32ste halve marathon Marseille – Cassis 2010.

Vol goede moed verzamelden zich 270 deelnemers op de luchthaven van Marseille, waar het toen nog droog was.

Helaas veranderde het weer en begon het te regenen, deze regen wist van geen ophouden. Tot het vertrek uit Marseille maandag 1 november heeft het bijna constant geregend.

Op zondag 31 oktober stond de halve marathon gepland. De bussen stonden om 08.00 uur klaar om iedereen naar de start te brengen.  Daar aangekomen stonden de trainers van Run2Day en 360grad klaar om alle TenneT-ers naar de start te begeleiden.

Gelukkig kon bij de start nog geschuild worden in de catacomben van het stadion van Olympique Marseille. Om 09.30 uur was de officiële start met 15000 deelnemers en 10 minuten later was iedereen vertrokken op de loodzware route naar het mooie Cassis.

De route naar Cassis gaat over de Col de la Gineste, een mooie klim met prachtige uitzichten. Op deze dag was het echter veranderd in een grijze, grauwe route met tegenwind en enorm veel regen en hagel.

Boven op de col had je er 10 km opzitten waarvan er zeker een 6-tal zijn die je kunt vergelijken met een stijgingspercentage zoals onze wel bekende slingerberg. Daarna was het voornamelijk afdalen met hier en daar nog een venijnig klimmetje.

Aha lekker afdalen….. Ja vergeet het maar ook hier zijn diverse mensen de man met de wel bekende hamer tegen gekomen. Wel moet ik zeggen afdalen, wat mij niet zo makkelijk afgaat, is voor sommigen alsof ze vanuit een raketbasis zijn weggeschoten.

Nabij de finish in Cassis stonden alle Tennetsupporters klaar om de 250 gestarte TenneT-ers te onthalen.

Het klassieke, kleine Cassis was compleet verregend, alles stond onder water. Een klein gedeelte van de route was zelfs omgetoverd tot een snelstromend riviertje.

De snelste Tennettijd werd gelopen in 1.25.54. Zelf had ik een tijd van 1.37.13. Deze tijd was goed was voor een zevende Tennettijd.Geen slecht resultaat (vind ik zelf) gezien de omstandigheden.

Moe, voldaan en ondanks de vele regen en de enorme tegenwind hebben 249 TenneT-ers de finish behaald, een ongekend goede prestatie!

Vanuit Cassis werd iedereen met bussen van de organisatie terug naar Marseille gebracht. Helaas bleek dit met de “franse slag” georganiseerd te zijn en konden de bussen de stroom deelnemers niet aan. Veel deelnemers moesten hierdoor erg lang wachten op vervoer terug naar Marseille.

In het schitterende hotel weer aangekomen en na een lekkere douche en wat rust begon mij de dorst weer parten te spelen.Iets verder dan het hotel lag een gezellige Irish Pub (zaterdag avond al ontdekt!).En op een of andere manier kon ik de drang om weer terug te gaan naar deze pub niet weerstaan.

In de pub (15.30 uur) samen met wat collega’s hebben wij onder het genot van “een” Ierse pint (schijnt een halve liter te zijn) de gehele wedstrijd nog eens geanalyseerd.
Net op tijd (19.30 uur) voor het grote diner was menigeen al weer goed hersteld en werd er gefeest tot de DJ naar huis wilde. Op flink aandringen mocht er nog één nummer gespeeld worden, waarna de tent gesloten werd. Om 02.00 uur met zware benen stappen mijn collega’s en ik in de laatste bus richting hotel. Er zal toch iemand moeten sluiten?

Maandag morgen 1 november om 08.00 uur zat ik weer aan het ontbijt.Voor vertrek hebben we nog een wandeling (in de regen) door de stad Marseille gemaakt. Hier waren de gevolgen van de stakingen in bepaalde gebieden van de stad nog duidelijk zichtbaar.

Ondanks het slecht weer en een ervaring rijker toch een geslaagd weekend in Marseille. Ook nu weer is gebleken dat gezelligheid goed te combineren is met sportiviteit.

Op naar de volgende uitdagingen 7 heuvelenloop van Nijmegen en/of de Winterlauf Aachen. Alle deelnemers van Loopgroep Meers succes.

Gr. Willem

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *