Passerellenloop

Passerellenloop Vucht Dorp – Maasmechelen

02 oktober 2011: een leuk ongedwongen loopje van 4 of 8 km aan de overkant van de Maas op z ’n Belsj. Dat bleek wel toen Lisette de vraag stelde waarom ze haar emailadres moest achterlaten. Daarop kreeg ze als antwoord: “Nou, dan sturen we jouw foto op”. Alleen een startnummer kregen we niet. Dus dan zullen ze zelf wel bekijken welk gezicht mooi bij een naam zou passen? Ben ik eens benieuwd welke knappe foto ze mij gaan opsturen?

We waren met een leuk gezelschap. Lisette en Etienne, Paul en Mieke, Richard en Brigitte, Inke, Jan die meteen herkend werd door een voor hem onbekende loopster. “Ja, wat wil je met zo ’n ouwe rot in het vak.” Dat waren niet mijn woorden Jan. Verder waren Sandra, Robbert en natuurlijk onze trainer Cel ook van de partij. De vrouw en kinderen van Robbert en vriend en zoontje van Sandra waren onze toeschouwers. Dat is natuurlijk altijd heel leuk.

start Vucht

Paul bleek toch een beetje zenuwachtig. Hij wilde graag met Chris de 4 km lopen. Hij had spierpijn van het slopen in hun huis. En wilde vooral rustig aandoen met lopen, dat bleef hij maar zeggen. Maar Chris belde af. Laten de vrouwen Paul toch nog in de steek. Dus zo zorgzaam als ik ben, ontfermde ik me over Paul. Uiteindelijk in mijn eigen voordeel, want Paul bracht mij naar een tevreden tijd van 40 min 40 sec op de 8,3 km. Dank je wel Paul!

Jan, Etienne en Richard hebben tot ongeveer 5 km samen gelopen. Bij de 5 km zette Richard nog even de pas erin, en dat terwijl de zondag zijn uitslaapdag is en dus al een beetje uniek is dat hij erbij was. Toch leuk, en hij liep ook nog een mooie tijd van 38 minuten op de 8,3 km.

Mieke wilde met Robbert mee. Als een haas ging Robbert van start. Dat ging even goed, maar toen voelde Mieke toch dat het iets te snel ging. Ze voelde zich niet helemaal lekker en besloot bij de splitsing van 4 en 8 km toch maar de 4 km te lopen. En dat heeft ze goed gedaan ook. Op 19 minuten kwam ze binnen. Het was een afstand

van 4,6 km. De winnende tijd bij de dames. Super!  Een mooie beker, een prachtige pennenset, een fotomapje en een mooie bos bloemen waren de prijzen voor Mieke. En dat voor 2 euro 50 inschrijfgeld.

Het was een prachtig parcours langs de Maas en door het mooie België. Bekend terrein voor de zondaglopers van de groep. Iedereen had ook naar tevredenheid gelopen. Het zonnetje scheen, was zelfs nog warm zo tussen de 20-25 graden. Dus gezweet werd er ook. Dat werd gewoon weggespoten met de FA pink passion van Lisette. Zelfs de mannen maakten er dankbaar gebruik van. Dus met geur van FA pink passion om ons heen gingen we met zijn allen naar het Café waar de prijsuitreiking zou zijn en de Tomboooooola waar vooral Etienne zich op verheugde. Mieke nam daar haar prijs in ontvangst en toen alle prijzen aan de winnende deelnemers uitgereikt waren ging de tombola van start. Iedereen had prijs. Maar de mooiste prijs ging naar Brigitte. Een ketting bestaande uit prachtige kroonjuwelen. Volgens mij zou de ketting die middag nog op Marktplaats komen te staan. Verder won Cell nog een leuk dambord voor in de camper. Er werden nog wat ‘mooie’ sjaaltjes gewonnen, een opbergdoos voor het naaigerei door Jan, een mooi horloge door Lisette, waarvan nog niet helemaal duidelijk was hoe die nou eigenlijk werkte, en Sandra had ook een mooie prijs. Ben je er eigenlijk al achter wat het is???

Al met al het was een gezellige ochtend. Leuke  loop en gewoon gezellig onder elkaar. Leuk sfeertje. Zeker voor herhaling vatbaar volgend jaar. Ik heb ervan genoten en verheug me heel erg op de 7heuvelen in november.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *