Op een mooie zomerdag

Op een mooie zomerdag.

De zon staat als een koperen ploert aan de hemel. Onder een dikke eik nabij het voetbalterrein in Meers staan een dertigtal leden van lopersgroep Meers samen met hun kroost goedgemutst in de schaduw te wachten op wat er komen gaat. De dames zijn in een geanimeerd gesprek verwikkeld, de kinderen rennen vrolijk rond en de heren waarover zij het hebben, ik weet het niet, maar wellicht lichten de foto´s een tipje van de sluier op.

Weldra zullen we weten welke fietstocht Cel en co dit jaar hebben uitgezet. Eerst worden om de spanning nog wat  op te voeren de hesjes uitgedeeld. De eerste en laatste fietser verworden op deze manier tot gele bakens. Veiligheid eerst. Tegen half drie wordt het geheim ontsluierd. We gaan een tochtje langs eens stukje van onze Maas maken. Cel voorop, Cockie als laatste.

De tocht is mooi. Golvende bloemenvelden, picknickende dagjesmensen, kajakkers zwabberend met hun peddels op de rivier, voorbij ijlende wielrenners, de Meerser uitvoering van Stonehedge, en een bouwput waar een toekomstig hotel zal komen, leiden ons uiteindelijk naar de taveerne Maasvallei. Op de binnenkoer worden we getrakteerd op allerlei heerlijke versnaperingen.      

    Wat is het leven mooi in België op een zonnige dag in de schaduw onder het genot van ……!

En de kids? Deze vermaken zich voortreffelijk aan de overkant in de speeltuin.

Ijs en limonade werden zonder enige tegenwerping geconsumeerd.

Van limonade en andere drankjes word je loom. Gelukkig is de terugweg naar de kantine van Havantia niet erg lang. 

Hier wordt de fietstocht afgesloten. Een overvloedig heerlijk koud en warm buffet staat daar op ons te wachten. Etienne assisteert de vrouw van de kastelein en neemt de bestelling(en) op.

Het werd nog een lange avond voor menigeen!

Dank aan ieder die deze leuke tocht heeft mogelijk gemaakt! 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *