Midwintertreffen in de Fontein

Zondagmiddag 20 januari 2013. Een 30-tal lopers met hun familie staan verkleumd te wachten bij de kantine van voetbalclub Havantia. Een ijzige oostenwind verzadigd met venijnige ijzeldeeltjes blaast over een wit landschap. Vandaag staat de jaarlijkse wandeltocht in de omgeving van Thull op het programma met daarna een bezoek aan de plaatselijke brouwerij. Edoch er is er één probleem: hoe kom je in Thull? De wegen zijn redelijk onbegaanbaar (code oranje volgens Cel) en de verdere weersvooruitzichten zijn niet best.
De organisatoren van de wandeltocht besluiten het roer om te gooien. We gaan niet naar de brouwerij in Thull maar naar de brouwerij in Stein.
Tegen half twee vertrekt de groep te voet richting de Fontein. Charles is de groep vooruitgesneld. Halverwege is al een ravitaillering gepland. Iedereen wordt getrakteerd op broodjes en een wafel. Voorzien van de broodnodige energie lopen we een kwartiertje later de Fontein binnen.
In de Fontein, onder het genot van meerdere drankjes, kijkt Cel op zijn onnavolgbare manier terug op de successen van 2012. Net als alle voorafgaande jaren werd er het vorig jaar wederom uitstekend gepresteerd. Voor elke leeftijdsklasse is er een clown – welke symboliek gaat hierachter schuil? – beschikbaar.
Het hoogtepunt is de uitreiking van een metersgrote wisselbeker aan onze clubkampioen Gregor.
Organisatoren en trainers bedankt voor jullie belangeloze inzet.

Vanonder een tafel kijkt Angel  geamuseerd toe.

Voor meer foto’s klik de link aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *