De Passerellenloop in Vucht Dorp – Maasmechelen.

Vandaag was het zover: ik ging mijn eerste wedstrijd rennen met Loopgroep Meers. Dit was de Passarellenloop in Vucht Dorp-Maasmechelen. We waren best met een grote groep, ongeveer 16 man waaronder 6 jonge deelnemers. Namelijk Cas, Rien, Collin, Inge, Lisa en ik. Van de volwassenen, Cel, Robert, Jan, Paul, Mieke, Richard, Brigitte, Jean, Vito, Inke. En we hadden natuurlijk ook onze supportersploeg bij ons namelijk Els, Mirella en Jesse, vader van Collin, Sandra, die te laat was doordat ze verdwaald was en Etienne, die helaas niet kon meedoen door een blessure.
Om half 11 was de start. Iedereen voor de 4.6 en 8.3 km, jong en oud, start tegelijk. Het viel me op dat er veel jongeren meededen van het Helix college.
In het begin heb ik even met Cel meegelopen en na 200 meter heb ik aangegeven aan Cel dat ik doorging. De route was over verharde en onverharde wegen waardoor we ook veel door modder en plassen moesten lopen. Toen ben ik nog even met mijn moeder meegerend en heb ik nog even gewacht totdat Collin bij me was. Samen met hem nog een stukje gerend. Daarna ben ik weer alleen verder gegaan en een eindje verderop vroeg een fietser of ik 4 km of 8 km deed. Ik antwoordde de 4 en vervolgens zei hij tegen mij dat hij met mij moest meefietsen omdat ik aan kop lag. Vervolgens heeft hij mij de weg gewezen en ben ik als eerste over de finish gekomen.
Achteraf hoorde ik dat Collin de afslag van de 4.6 km had gemist en de 8.3 km had gerend.
Vervolgens heb ik bij de finish gekeken hoe de rest binnenkwam.
Daarna zijn we het fietscafé de Passerel ingegaan waar de prijsuitreiking was. Hier hing een gezellig sfeertje. Er werd geklepperd met de speeltjes die iedereen had gekregen en er werd gejuicht voor iedere winnaar.
Ik heb een beker, een fles wijn en foto-album gewonnen omdat ik eerste was geworden op de 4,6 km.
Aansluitend was er een tombola waar alle deelnemers een prijs wonnen.  Cel won daar nog de extra prijs, een mini buitenhaard. Na de tombola zijn we weer naar huis gegaan.
Een zeer geslaagde en gezellige dag in België.
Ruben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *